Με «χείρα βοηθείας» ιδιώτη η αποκομιδή απορριμμάτων!

on .

APORRIMATOFORO APOKOMIDH

• Για δύο ακόμη μήνες τουλάχιστον θα συνεχίσει ο ιδιώτης ανάδοχος να συνδράμει τον Δήμο Ιωαννιτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως εξάλλου γινόταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου αδυνατούν να ανταποκριθούν από μόνες τους στις ανάγκες της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων που καλύπτουν μία εκτεταμένη περιοχή.
Τη σχετική απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση.
Πέρα από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, θετική ψήφο έδωσε ο Βασίλης Κοσμάς, εκ μέρους της παράταξης «Ιωάννινα 2023» ενώ καταψήφισε εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών» ο Θωμάς Γιωτίτσας.

Αναγκαία η συνδρομή
Στην Οικονομική Επιτροπή είχε κατατεθεί η Μελέτη και η εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας οι οποίες τεκμηρίωναν την ανάγκη συνδρομής ιδιώτη ώστε να διασφαλίζεται ένα ικανοποιητικό επίπεδο στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ποιος δε θυμάται εξάλλου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε επί πολλούς μήνες πέρυσι η πόλη εξαιτίας της αδυναμίας των υπηρεσιών του Δήμου να ανταποκριθούν από μόνες τους επαρκώς στην αποκομιδή.
Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση, ο ιδιώτης ανάδοχος του έργου θα συνεχίσει να εργάζεται για την αποκομιδή χιλίων τόνων απορριμμάτων το μήνα, για διάστημα δύο μηνών με τον Δήμο να διατηρεί το δικαίωμα παράτασης για άλλους δύο μήνες και για το ήμισυ της ποσότητας.

Πού θα μαζεύει...
Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος θα συνεχίσει την αποκομιδή απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου όπως και στις Κοινότητες Νεοχωρόπουλου, Μαρμάρων, Εξοχής και τον οικισμό του Σταυρακίου.
Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή εκφράζει την εκτίμηση ότι η ανάγκη συνδρομής ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων αποτελεί αναγκαιότητα, υπενθυμίζοντας παράλληλα με νόημα ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε σταθερά από το 2011 και μέχρι το φθινόπωρο του 2019.

Απαλλαγή από τέλη
Στο μεταξύ, με άλλη ανακοίνωσή του ο Δήμος θυμίζει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι τοπικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, προκειμένου να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών ή να πληρώσουν μειωμένα τέλη.
Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου 2020 και οι οποίες διέκοψαν ή ανέστειλαν υποχρεωτικά και ολοσχερώς τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας, μπορούν να αιτηθούν ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή τη μείωση αυτών, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Μαζί πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επισυνάψουν σε ψηφιακή μορφή πρόσφατο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, το έντυπο από την εφαρμογή «στοιχεία Μητρώου επιχείρησης» του www.gsis.gr από το οποίο προκύπτουν οι ΚΑΔ κύριας και δευτερεύουσας δραστηριότητας της επιχείρησης, υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται ο ΚΑΔ και ότι η επιχείρηση παραμένει κλειστή και δεν λειτουργεί ούτε για δευτερεύουσα δραστηριότητα για όλο το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας και, τέλος, το έντυπο δήλωσης αναστολής που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Εργάνη», από το οποίο προκύπτουν οι ΚΑΔ της επιχείρησης και τεκμαίρεται η υποχρεωτική και ολοσχερής διακοπή της λειτουργίας της.