Προτεραιότητα του ΥΠ.Α.Α.Τ. η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα

on .

TRAKTER XORAFI

• Την πρόθεσή του να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα, διατύπωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός σε τηλεδιάσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες που έχουν αρμοδιότητα τον πρωτογενή τομέα (από την Ήπειρο συμμετείχε ο Θ. Πιτούλης).
Μάλιστα η σύσκεψη με τους αντιπεριφερειάρχες θα γίνεται κάθε μήνα με στόχο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα και την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης.
Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι υφυπουργοί Φωτεινή Αραμπατζή και Γιάννης Οικονόμου, καθώς και οι ΓΓ Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας.
«Ξέρετε και εσείς την άποψή μου και σε κάθε περίπτωση μπορούμε να σχεδιάσουμε λίγο καλύτερα, πιο μακροπρόθεσμα ίσως, με περισσότερα χρήματα και με μεγαλύτερη δέσμευση το κομμάτι των νέων αγροτών και τα σχέδια βελτίωσης να τα κάνουμε πιο ουσιαστικά, πιο παραγωγικά και όχι κυρίως επενδύσεις σε ντουβάρια και σε μηχανήματα τα οποία είναι περισσότερα απ’ ό,τι χρειαζόμαστε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του ο υπουργός.