Κινητοποίηση και στα Γιάννενα για το νομοσχέδιο Κεραμέως

on .

NTOYNTOYKA

• Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αλλάζει πράγματα στον τρόπο εισαγωγής φοιτητών στα ΑΕΙ και θεσπίζει πανεπιστημιακή αστυνομία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συγκέντρωσης που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη, ώρα 12 μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, η οποία κάνει λόγο για κλιμάκωση της δράσης και πολύμορφες κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «το ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν. Προωθεί ρυθμίσεις (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, διπλό μηχανογραφικό, όριο επιλογών στο μηχανογραφικό) που αποσκοπούν στη δραστική μείωση των εισακτέων και την κατάργηση σχολών και τμημάτων, ιδιαίτερα των περιφερειακών ΑΕΙ και παράλληλα θέτει όριο στη διάρκεια φοίτησης ν+ν/2 στις σχολές που θα οδηγήσει στη διαγραφή φοιτητών με οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα».
Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων
Τη στήριξή του στον αγώνα των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας κατά του αυταρχικούς, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας εκφράζει το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή του ανακοίνωση, «στο ίδιο νομοσχέδιο της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, προβλέπονται επίσης τα μέτρα που δυσχεραίνουν την εισαγωγή, επαναφέρουν τα χρονικά όρια φοίτησης και νομιμοποιούν την περαιτέρω κατηγοριοποίηση των τμημάτων, την ένταση του ελιτισμού για κάποια τμήματα και την υποβάθμιση για άλλα».