Μ’ ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού τα Γιάννενα

on .

KORONOIOS TEST

• Μετά από δύο ημέρες «λευκές», χθες τα Γιάννενα περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ με ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Χθες -και μετά από αρκετές ημέρες αναμονής- ανακοινώθηκαν και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Δομή Μεταναστών και Προσφύγων της Φιλιππιάδας τα οποία «χρεώθηκαν» στην Π.Ε. Πρέβεζας, συνολικά 21.
Σε επίπεδο χώρας ανακοινώθηκαν 566 θετικά κρούσματα, που θεωρείται «πολύ καλός αριθμός» με δεδομένο και τον μεγάλο αριθμό τεστ που έγιναν και τα οποία πλησίασαν τις 40.000.
Το θετικό έχει να κάνει με τη διαπίστωση των επιστημόνων, ότι η εορταστική περίοδος δεν άφησε σοβαρά προβλήματα και τώρα πλέον ο προβληματισμός εστιάζεται στο άνοιγμα σχολείων και αγοράς. Είναι ενδεικτικό ότι σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη, υπάρχει σημαντική μείωση καθώς τότε είχαν ανακοινωθεί 866 θετικά κρούσματα.
Οι διασωληνωμένοι ωστόσο παραμένουν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, 320 χθες – 337 την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ χθες ανακοινώθηκαν και 30 ακόμη νεκροί.
Τα περισσότερα κρούσματα και χθες ανακοινώθηκαν στην Αττική 256, ενώ με 72 περιπτώσεις ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Έπονται η Πρέβεζα με 21, Αχαΐα με 17, Βοιωτία με 16, καθώς και Ημαθία και Κοζάνη με 15.

Σε εξέλιξη ο εμβολιασμός
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο εμβολιασμός στα Γιάννενα. Χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου ο Αν. Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος στη συνέχεια είχε συνεργασία με στελέχη του δημοσίου συστήματος Υγείας, καθώς και με το Προεδρείο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, το οποίο του μετέφερε το αίτημα για τον εμβολιασμό τόσο των οδοντιάτρων, όσο και των εργαζομένων στα οδοντιατρεία.
«Από τη στιγμή που ένα βασικό αίτημα του κλάδου έγινε κατ΄ αρχήν αποδεκτό και ορίζουμε ήδη τα ραντεβού των συναδέλφων μας για εμβολιασμό, μέσω του emvolio.gov.gr, ευελπιστούμε σύντομα να αρχίσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού», τονίζεται στην ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου.