Κάλεσμα του Ε.Κ.Ι. στην αυριανή κινητοποίηση

on .

panelladikes
• Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση (ώρα 5.30 μ.μ., στην Περιφέρεια) ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν και στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας.... 
• Aντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.
• Την αυριανή κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση χαιρετίζει με ανακοίνωσή του και το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου Μετάλλου Νομού Ιωαννίνων. 
• Ανακοίνωση για την κινητοποίηση εξέδωσε χθες και η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, ζητώντας σε σχετική ανακοίνωσή της να «μην κατατεθεί το Νομοσχέδιο που φέρνει την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια και βάζει νέους φραγμούς στην είσοδο των μαθητών στα ΑΕΙ».
Στην ίδια ανακοίνωση επανέρχεται στο άνοιγμα ων σχολείων αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν για τρίτη φορά στο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους…»!