Εκπαιδευτικοί υπό... εξέταση πριν το άνοιγμα των σχολείων

on .

KORONOIOS RAPID TEST
• Η επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών Πρωτοβάθμιας στις σχολικές αίθουσες με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια είναι το στοίχημα των τοπικών Αρχών ενόψει της επαναλειτουργίας Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών την ερχόμενη Δευτέρα.
Εκτός από τη σχολαστική καθαριότητα και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα διενεργηθούν εκατοντάδες έλεγχοι για κορωνοϊό τόσο σε δασκάλους και νηπιαγωγούς όσο και στο προσωπικό που εργάζεται στους Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών.  
Εξάλλου, όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα διενεργούνται καθημερινά τεστ σε πολίτες στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ενώ δειγματοληψίες θα γίνουν σε κοινωνικές δομές και ιδρύματα της περιοχής μας. 
 Πρώτα οι εκπαιδευτικοί
Εκατοντάδες Γιαννιωτόπουλα θα περάσουν ξανά από Δευτέρα τις πύλες των σχολείων τους και η ασφαλής επανέναρξη της λειτουργίας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι το πρώτο θέμα που απασχολεί Πολιτεία, τοπικούς φορείς, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Πέρα από τα υπόλοιπα μέτρα, σημαντική υπόθεση είναι και η διενέργεια ελέγχων για κορωνοϊό, η οποία σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα συμπεριλάβει τους εκπαιδευτικούς. 
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ Ιωαννίνων του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ θα διενεργήσει rapid test σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας των Ιωαννίνων. Τα τεστ θα γίνουν σε κοντέινερ που έχει τοποθετηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και τις δύο ημέρες από 8.30 π.μ. μέχρι 3 μ.μ..
Σήμερα, Σάββατο, εξάλλου, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα διενεργηθούν στο ΚΕΠΑΒΙ τεστ στο προσωπικό που εργάζεται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ που επίσης επαναλειτουργούν από την ερχόμενη Δευτέρα. Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών διαβεβαιώνει ότι στόχος του είναι να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των Σταθμών του. 
Το Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠΑ εύχεται δε σε όλους, παιδιά, γονείς αλλά και σε όλο το προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών «ένα νέο, ασφαλές και δημιουργικό ξεκίνημα γεμάτο υγεία, με υπομονή και επιμονή, δίνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί με συνεργασία και θέληση θα προσπεράσουμε την κάθε δυσκολία».
 
Έλεγχοι σε πολίτες
Εκατοντάδες έλεγχοι για κορωνοϊό θα γίνονται καθημερινά στον γενικό πληθυσμό των Ιωαννίνων και τη νέα εβδομάδα όπως έκανε γνωστό η Περιφέρεια Ηπείρου, ενημερώνοντας παράλληλα ότι χθες έγιναν από τον ΕΟΔΥ συνολικά 157 rapid test «μέσα από αυτοκίνητο» στην πόλη και ήταν όλα αρνητικά. Η επόμενη συλλογή δειγμάτων με την ίδια μέθοδο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Περιφέρεια, από μεθαύριο, Δευτέρα και μέχρι και την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου δειγματοληψίες θα γίνονται καθημερινά στο Καλπάκι, στην κεντρική πύλη του Π.Γ.Ν.Ι. σε όσους προσέρχονται στο Νοσοκομείο, στην πύλη Εξωτερικών Ιατρείων επίσης για όσους προσέρχονται σ’ αυτό και στο ΤΕΠ του ίδιου Νοσοκομείου μόνο σε συνοδούς. Επίσης θα γίνονται έλεγχοι για το κοινό στο «Χατζκώστα». Παράλληλα, θα διενεργούνται και έξτρα δειγματοληψίες. 
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα ληφθούν δείγματα στο ΕΚΑΒ, το Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος, το ΣΑΠ Νεοκαισάρειας και στο ΕΝΕΓΥΛ σε μαθητές, γονείς και προσωπικό.
Την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, εκτός από το Καλπάκι, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το «Χατζηκώστα», δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν στο προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης «Ολύμπιον» και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.. Την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου θα γίνουν τεστ στην Ψυχιατρική δομή «Ψυχαργώς» και στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου σειρά θα πάρουν οι δειγματοληψίες στην Πυροσβεστική και στο Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος, στο οποίο θα γίνουν έλεγχοι και την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου.