Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Με συνεργασία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία ο εμβολιασμός

on .

EMBOLIO

• Τη συνεργασία όλων για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε χθες το απόγευμα στη σύσκεψη που έγινε στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την πορεία υλοποίησης του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού, με την κωδική ονομασία «Ελευθερία».
Μάλιστα από χθες τα στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού παρατίθενται online (emvolio.gov.gr), με τα δεδομένα να ανανεώνονται κάθε μέρα στις 17.40.
Από τις 28 Δεκεμβρίου λοιπόν έχουν γίνει 16.635 εμβολιασμοί (+ 6.244 χθες), ενώ στην ιστοσελίδα μπορεί κανείς να αντλήσει δεδομένα ανά Περιφερειακή Ενότητα. Στα Γιάννενα έχουν γίνει 903 (+216 χθες), ενώ στην Άρτα 164 (+84).
Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ένα πολυσύνθετο εγχείρημα το οποίο απαιτεί την συνεργασία όλων για να υλοποιηθεί σωστά».
Παράλληλα ανέφερε ότι «από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής. Και από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού».
Και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους».
Αναφερόμενος στο επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, το γνωρίζουμε καλά. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτίσουμε “τείχος” ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Και επίσης γνωρίζουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί».