Σύσκεψη Υπουργού Παιδείας και Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Εντός της εβδομάδος οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

on .

SXOLEIO AYLH PAIDIA 1
• Το άνοιγμα των σχολείων απασχολεί σε καθημερινή βάση Υπουργείο Παιδείας και Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, με την ημερομηνία της 7ης Ιανουαρίου να βρίσκεται στο «τραπέζι» των συζητήσεων.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη χθεσινή  ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων.
«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προσεκτικά. Εντός της εβδομάδας το πλαίσιο θα τεθεί στη συνάντηση της υπουργού Παιδείας, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία... Πώς θα ανοίξουν και αν θα αφορούν όλες τις βαθμίδες ταυτόχρονα θα το δούμε μετά τις συνεννοήσεις της υπουργού με τους ειδικούς» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για το άνοιγμα των σχολείων. 
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά μετά τις γιορτές ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος. 
Μιλώντας για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, ο κ. Γώγος εμφανίστηκε θετικός στο άνοιγμα των δημοτικών και στη συνέχεια τόνισε ότι η εικόνα από τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα είναι καλή και η πορεία των κρουσμάτων είναι πτωτική. Σε πρώτη φάση θα ήταν θετικό να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά από μια εβδομάδα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σύμφωνα με τον ίδιο. 
Στην εκτίμηση ότι τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου προχώρησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. «Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» επισήμανε και πρόσθεσε ότι εκφράζει την προσωπική της άποψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα. 
Αντίθετα ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, είπε ότι «για τις 8 Ιανουαρίου πιθανόν να είναι λίγο νωρίς να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία. Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας… θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας» υπογράμμισε ο καθηγητής.