Ένα υγιές μωρό από μητέρα με κορωνοϊό!

on .

MAIEYTIKH MORO KORONOIOS

 Να που εν μέσω πανδημίας προκύπτουν και μερικές ειδήσεις οι οποίες επιτρέπουν να φανεί μία «χαραμάδα» αισιοδοξίας στις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας.
Τα καλά νέα έρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου προχθές βράδυ γεννήθηκε ένα υγιέστατο μωρό από μητέρα η οποία είναι θετική στον κορωνοϊό. Είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους για το Π.Γ.Ν.Ι., όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Σε παρακολούθηση
Με τη μέθοδο της καισαρικής τομής ήρθε στον κόσμο το νεογνό στο Μαιευτήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Η μητέρα του, επιβεβαιωμένα θετική στον covid19, παρακολουθούνταν κατά τη διάρκεια της κύησής της από ιατρούς της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι.. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος, από τη στιγμή που διαγνώσθηκε θετική, έπειτα από έναν τυχαίο έλεγχο, η παρακολούθησή της συνεχίσθηκε εξ΄ αποστάσεως, με γνώμονα την ασφάλεια της κύησης αλλά και του πληθυσμού που επισκέπτεται τις δομές του Π.Γ.Ν.Ι. καθώς και των εργαζομένων σε αυτό.
Τελικά, προχθές το απόγευμα αποφασίσθηκε η διεκπεραίωση της κύησης λόγω επιπλοκών, των οποίων η συσχέτιση με τον κορωνοϊό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, όπως επισημαίνεται. Πάντως, από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου τονίζεται πως η άμεση μετεγχειρητική εικόνα μητέρας και νεογνού είναι άριστη!
Θωρακισμένη η Κλινική
Σημειώνεται εδώ ότι η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Ι. ήδη από την έναρξη του πρώτου επιδημικού κύματος, προβλέποντας τις μεγάλες προκλήσεις που η κατάσταση συνεπάγεται, φρόντισε να θωρακιστεί έναντι πιθανών «περιπετειών» με ριζικές ανακατατάξεις στα προγράμματα λειτουργίας της και στην χρήση των χώρων που διαθέτει, χωρίς εκπτώσεις στην παρακολούθηση και φροντίδα του μαιευτικού πληθυσμού των βαρέων γυναικολογικών παθήσεων, όπως διαβεβαιώνεται σχετικά. Αυτή η προετοιμασία ήταν που απέδωσε καρπούς και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Με την έγκριση και συνεχή παρακολούθηση από τον Διευθυντή της Κλινικής και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μηνά Πασχόπουλο, η προχθεσινή καισαρική διεκπεραιώθηκε από τον Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, Επιμελητή Β' Θεοχάρη Ευαγγέλου και τους ειδικευόμενους ιατρούς Στέφανο Φλίνδρη και Γεωργία Γαλάζιου, ενώ υπεύθυνος αναισθησιολόγος ήταν ο Δ/ντης ΕΣΥ Λεωνίδας Δίσνιτσας.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ