Με δική τους «ατζέντα» για τον κορωνοϊό 48 δικηγόροι Ιωαννίνων

on .

DIKASTIKO MEGARO

Με φρασεολογία και επιχειρήματα που παραπέμπουν σε κομματικό ή συνδικαλιστικό φορέα και όχι σε έναν επιστημονικό κλάδο όπως είναι ο νομικός 48 δικηγόροι της πόλης των Ιωαννίνων, θέτουν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν έντονα τον κλάδο τους μετά και τις εξελίξεις που διαδραματίζονται από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κατανοητά και δικαιολογημένα τα περισσότερα. Όμως δεν περιορίζονται σε αυτά, αλλά υποπτίπουν σε ένα «φάουλ», μπαίνοντας στον πειρασμό να αντιπολιτευτούν με κομματικούς όρους την Κυβέρνηση, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.
Το γεγονός μάλιστα ότι οι υπογράφοντες δικηγόροι διαφωνούν με τις αποφάσεις που έλαβε η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, αλλά και ότι ζητούν το περιεχόμενο και τα αιτήματα της ανακοίνωσης , κλαδικά αλλά και αλλότρια, να τα υιοθετήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου ως έχουν προκαλούν επιπλέον εύλογα ερωτήματα.
Επί του προκειμένου τα θέματα που αφορούν τους δικηγόρους, έχουν να κάνουν με τις επισημάνσεις για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στις δικαστικές αίθουσες με την προσέλευση χιλιάδων πολιτών που περιμένουν να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους και στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στα δικαστήρια.
Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η παροχή διευκολύνσεων για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων, οι προσλήψεις προσωπικού στα Δικαστήρια, η τακτική απολύμανση του Δικαστικού Μεγάρου, η διενέργεια μαζικών προληπτικών τεστ κατά την είσοδο τουλάχιστον των δικηγόρων, δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων και εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας.
Οι συνυπογράφοντες δικηγόροι αναπαράγοντας τα επιχειρήματα κυρίως των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο «για κατεδάφιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Ασφάλισης, καταβαράθρωση των συντάξεων, υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και της Πρόνοιας», που όπως υποστηρίζουν πλήττουν εξίσου δικαστές και δικηγόρους. Προχωρούν μάλιστα και σε υποδείξεις υγειονομικού χαρακτήρα: Ζητούν επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, μέτρα επιτήρησης και ελέγχου «σε κάθε δομή πρόνοιας, σε κάθε βιομηχανικό χώρο», προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, δημιουργία νέων δομών εκτός νοσοκομείων για την περίθαλψη περιστατικών covid.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι δικηγόροι:
Δημήτρης Αλεξίου, Δήμητρα Ασπρούλια, Αντιγόνη Αυγέρη, Νεκταρία Βαγγελή, Γιώργος Βασιλειάδης, Αναστασία Βάσσου, Σπύρος Βέλλης, Ευφημία Βλάχα, Αναστασία Γιογλή, Ευθαλία Γκιώκα, Τριαντάφυλλος Δασούλας, Ελένη Δερδέκη, Ελένη Δρόσου, Γιάννης Ζδράβος, Μπάμπης Ζδράβος, Διαμαντής Ζόλας, Παναγιώτης Ζορμπάς, Παναγιώτης Θεοδώρου, Πολύμερος Ηλίας, Γιάννης Κάντζιος, Θεόδωρος Καρακίτσιος, Νίκος Καραμάνης, Γιάννης Καραπάνος, Γιώργος Κασιούμης, Μαρία Κατσαράκη, Μαρία Κιτσάκη, Έλενα Κρικώνη, Κυριάκος Λαμπρούσης, Ζωή Μάντζου, Έλενα Μάστορα, Δήμητρα Μπουκουβάλα, Γιάννης Παπαδημητρίου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Άννα Παπαθανασίου, Φρίξος Παπαλάμπρης, Γιάννα Πορίκη, Ναταλία Ράμμου, Ελένη Σίμου, Ελευθερία Σιόμπολα, Χαρά Σιώλου, Θεόδωρος Σούλτης, Αλέξανδρος Τζούμας, Bασίλης Τσιάλιος, Παρασκευή Τσίλη, Βασίλης Τσίλης, Γιώργος Τσουμάνης, Όλυ Τσουμάνη, Βίκυ Τσούνη.