Θεσμοθετείται η δυνατότητα για έκτακτες προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες

on .

KATHARISTRIA SKALA

• Η εντατικοποίηση των ελέγχων από τις υπηρεσίες των Περιφερειών και η στήριξη της Αυτοδιοίκησης στον αγώνα για ενίσχυση της προσπάθειας στην αντιμετώπιση του Covid-19, απασχόλησε την τηλεδιάσκεψη που είχε ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος με τους Περιφερειάρχες και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε αυστηροποίηση των ελέγχων από τις υπηρεσίες των Περιφερειών σε όλη τη χώρα, με σκοπό την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί και ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο τις επόμενες ημέρες θεσμοθετεί τη δυνατότητα οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες να μπορούν να:
-Προσλάβουν, άμεσα, με 8μηνες συμβάσεις, προσωπικό για να συμβάλει στον αγώνα κατά του κορωνοϊού (από προσωπικό καθαριότητας έως ιατρικό προσωπικό)
- Κάνουν, άμεσα, προμήθειες υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
- Προχωρούν, άμεσα, σε προμήθεια υγειονομικού υλικού προκειμένου να κάνουν δωρεές στο σύστημα υγείας.
- Επίσης, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει παράταση του καθεστώτος της διοικητικής υποστήριξης για ένα ακόμα έτος (αφορά και τις πολεοδομίες).
«Η Αυτοδιοίκηση είναι μια μεγάλη εφεδρεία σε αυτόν το δύσκολο αγώνα για να δώσει νέα δύναμη στην κοινωνία», τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος.