Δυο αναφορές Χρ. Γκόκα στη Βουλή για θέματα των Στρατιωτικών της Ηπείρου

on .

STRATIOTIKOI PODIA

• Δύο αναφορές προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το κλείσιμο των Οικονομικών Υπηρεσιών Στρατού στην Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και για την αποδέσμευση των Στρατιωτικών από τις υπηρεσίες σε κέντρα μεταναστών, όπως αναλυτικά περιγράφονται στις αντίστοιχες επιστολές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρ. Γκόκας.
Όπως αναφέρει το κλείσιμο των Οικονομικών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ηπείρου δεν μείωσε το κόστος λειτουργίας της Υπηρεσίας που ήταν και ο βασικός σκοπός, αλλά αυτό αυξήθηκε, καθώς απαιτείται συχνά η αυθημερόν μετακίνηση των μονάδων της Ηπείρου στη Λάρισα, με την απαιτούμενη συνοδεία. Αποτέλεσμα, το κλείσιμο του Υποταμείου, μόνο προβλήματα και αναστάτωση να δημιουργεί στο σύνολο των Στρατιωτικών της Ηπείρου και οικονομική επιβάρυνση στην Υπηρεσία.
Η δεύτερη αναφορά είναι σχετική με το θέμα της επιστολής της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. για την απεμπλοκή των Στρατιωτικών από τις άοπλες υπηρεσίες που πραγματοποιούν σε κέντρα μεταναστών, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή που το στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται σε επιφυλακή.
Τέλος και για τα δύο θέματα καλεί τον Υπουργό να λάβει υπόψη του τα ανωτέρω αιτήματα και να τον ενημερώσει για τις ενέργειές του και τις αποφάσεις του.