Το Σάββατο ηλεκτρονικά η ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών

on .

HLEKTRONIKH PSHFOFORIA

• Τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με την οποία θα διεξαχθούν για πρώτη φορά οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών το ερχόμενο Σάββατο, παρουσίασαν χθες σε κοινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης και ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Π. Λουρίδας. Ας σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διαφωνούν με την διαδικασία (η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων προ ημερών ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τις εκλογές).
Κατά την τοποθέτησή της, η Υπουργός κατέδειξε τους τέσσερις λόγους για τους οποίους επελέγη η ηλεκτρονική διεξαγωγή της διαδικασίας και δη ημέρα Σάββατο:
α) Τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, και την τάση απλοποίησης και ψηφιοποίησης διαδικασιών, που ενισχύθηκε από την εμπειρία της πανδημίας.
β) Τη διασφάλιση του αδιάβλητου και απόρρητου της εκλογικής διαδικασίας καθώς το σύστημα «ΖΕΥΣ» βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα και χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς για τη διεξαγωγή και των πρόσφατων πρυτανικών εκλογών σε 6 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.
γ) την ανάγκη προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας τηρουμένων των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό
δ) την αποτροπή οποιασδήποτε επίδρασης στην εκπαιδευτική διαδικασία.