10 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ για επέκταση των ΧΥΤ Ελληνικού και Καρβουναρίου

on .

XYTA KARBOYNARIOY

• Δύο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα εξασφάλισαν χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους για την περιοχή μας.

Η Περιφέρεια, όπως έκανε χθες γνωστό, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για συνδρομή στους καθ΄ ύλην αρμόδιους ΦοΔΣΑ και Δήμους της Ηπείρου -μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων- προχωρά σε δύο ακόμη παρεμβάσεις, που αφορούν την επέκταση των υφιστάμενων υποδομών ΧΥΤ Ελληνικού και ΧΥΤ Καρβουναρίου με προοπτική χωρητικότητας τουλάχιστον για τα επόμενα 15 -20 έτη.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, τονίζοντας ότι άμεσα θα ξεκινήσει η δημοπράτηση της επέκτασης του ΧΥΤ Καρβουναρίου Παραμυθιάς, ο οποίος έχει πολύ περιορισμένη εναπομείνασα χωρητικότητα.

10,1 εκατ. ευρώ
Συγκεκριμένα η σχετική πράξη με συνολικό προϋπολογισμό 10,1 εκατ. ευρώ, με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
- Στο ΧΥΤ Ελληνικού θα γίνουν εργασίες για την κατασκευή της Β’ φάσης (επέκτασης του ΧΥΤ) εκτάσεως περίπου 20 στρ. και ελάχιστης χωρητικότητας 250.000 m3 βάσει ΑΕΠΟ (χωρητικότητας 280.410 m3 σύμφωνα με την οριστική μελέτη), την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Στραγγισμάτων, καθώς και λοιπές εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ΧΥΤ. Ο προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.
- Στο ΧΥΤ Καρβουναρίου θα γίνουν εργασίες την κατασκευή της επέκτασης του ΧΥΤ εκτάσεως περίπου 22 στρ και χωρητικότητας περίπου 389.414 m3 (σύμφωνα με την οριστική μελέτη), αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Στραγγισμάτων καθώς και λοιπές εργασίες για την αναβάθμιση του ΧΥΤ. Ο προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 6,83 εκατ. ευρώ.

Web Baner Antigoni