8 μετανάστες εντοπίστηκαν σε κτήμα σε χωριό της Άρτας

on .

PERIPOLIKO

• Οκτώ παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ σε πρόχειρο κατάλυμα σε κτήμα σε χωριό της Άρτας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και τη συνδρομή του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πραγματοποίησαν προχθές το πρωί σε χωριό της Άρτας, αιφνιδιαστικό έλεγχο σε πρόχειρο κατάλυμα που βρίσκεται σε κτήμα.
Εκεί εντοπίστηκαν να διαμένουν οκτώ αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα, ενώ ο χώρος ήταν ακατάλληλος για το σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Επιπρόσθετα, από την έρευνα προέκυψε ότι ιδιοκτήτης του κτήματος τυγχάνει ο ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης διαμονής των αλλοδαπών.
Και μια μεταφορά…
Στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών συνελήφθη αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.