Το 9ο Σεμινάριο Αιματολογίας για ένα τριήμερο στην Πάτρα

on .

synedrio

• Το 9ο Σεμινάριο Αιματολογίας με θέμα «Από το κλινικοεργαστηριακό εύρημα στην αιματολογική διάγνωση και θεραπεία», θα διεξαγάγουν στο Συνεδριακό Και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών από αύριο, Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου το Αιματολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών και η Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών. Η τελετή έναρξης θα γίνει αύριο, ώρα 20.00. στο Μικρό Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το Σεμινάριο έχει καθιερωθεί σε ετήσια βάση, σαν ευκαιρία επικοινωνίας και εκπαίδευσης όλων όσων ασκούν τη μάχιμη ιατρική στον άξονα της Δυτικής Ελλάδας. Φέτος μάλιστα θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα για φυσική παρουσία μικρού αριθμού συνέδρων στο χώρο και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (live streaming). Την διαδικτυακή μετάδοση μπορούν να παρακολουθήσουν χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση όλοι οι επαγγελματίες υγείας της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.
Στο φετινό Σεμινάριο θα τεθούν επί τάπητος σπάνια νοσήματα στην Αιματολογία, θα γίνει συζήτηση για την Ιατρική Ακριβείας, θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στα πλαίσια της Συμβουλευτικής Αιματολογίας, ενώ ένα στρογγυλό τραπέζι αφορά τη συνεργασία Αιματολογίας και Ωτορινολαρυγγολογίας. Δύο στρογγυλά τραπέζια είναι αφιερωμένα στη βιοηθική και τον εθελοντισμό, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει ένα στρογγυλό τραπέζι αφιερωμένο στη νόσο COVID-19 που έχει αλλάξει τη ζωή μας.