Κρύβει… κινδύνους η παρουσία κυνηγών δίπλα στους δρόμους!

on .

KYNHGOI THYROFYLAKES 8 10 20

• Φρένο στη λαθροθηρία που αποτελεί «πληγή» για τον κυνηγετικό κόσμο της Ηπείρου και σε κάθε άλλου είδους παράνομη δραστηριότητα που σχετίζεται με τον συγκεκριμένο τομέα επιχειρεί να βάλει η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου – Κέρκυρας.
Έχει λοιπόν ενεργοποιήσει πλήρως την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η οποία πραγματοποιεί ελέγχους σε καθημερινή βάση, σε όλη την εδαφική επικράτεια αρμοδιότητας και ευθύνης της Ε’ Κ.Ο.Η., με στόχο, αφενός την πρόληψη και αποτροπή κρουσμάτων λαθροθηρίας και αφετέρου την προστασία της πανίδας. Συνεχείς επίσης, είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και για τη διαπίστωση της κατοχής άδειας θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.

Κυνηγοί σε δρόμους
Ωστόσο, ένα άλλο πεδίο που είναι ανάγκη να ελέγχει η Θηροφυλακή, είναι η παρουσία οργανωμένων ομάδων κυνηγών πάνω σε εθνικούς δρόμους της περιοχής μας, η οποία είναι έντονη το τελευταίο διάστημα, καθώς στήνουν τις λεγόμενες «παγάνες» σε κοπάδια αγριογούρουνων.
Η παρουσία ένοπλων ανδρών στις παρυφές των εθνικών οδών μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για πολίτες που διέρχονται απ’ αυτές νωρίς το πρωί με τα οχήματά τους κι αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την Ε΄ Κ.Ο.Η., προκειμένου να απευθύνει τις αναγκαίες συστάσεις στον κυνηγετικό κόσμο της περιοχής μας, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος ατυχήματος.
Ήδη τις ημέρες που επιτρέπεται το κυνήγι συναντά κανείς αρκετούς κυνηγούς παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας και Ιωαννίνων – Κακαβιάς αλλά και στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων, στο τμήμα από Γιάννενα μέχρι Μέτσοβο. Το ζήτημα λοιπόν είναι σοβαρό και απαιτείται η ανάλογη μέριμνα.

Μαζί με την Αστυνομία
Η προσπάθεια που καταβάλλει η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία ενισχύεται χάρη στη συνεργασία της με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, η οποία ανταποκρίνεται όπου και όποτε της ζητηθεί, συνδράμοντας στο έργο της Θηροφυλακής, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο αυτό, σε μία από τις κοινές δράσεις της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και της ΕΛ.ΑΣ, πριν από λίγες ημέρες σε έναν από τους πλέον γνωστούς κυνηγότοπους της χώρας, στην περιοχή του Ζαγορίου, μικτό κλιμάκιο της Θηροφυλακής της Ε΄ Κ.Ο.Η. και της Αστυνομίας από το Α.Τ. Κήπων πραγματοποίησε κοινούς ελέγχους από τις νυχτερινές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε δεκάδες κυνηγούς που βρισκόταν στην περιοχή για την άσκηση θήρας.
Η Ομοσπονδία τονίζει πως στόχος της είναι η διεύρυνση της συνεργασίας της με το σύνολο των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων όπου αυτό είναι εφικτό.
Παράλληλα, η Διοίκησή της εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς την ηγεσία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και προς τον Διευθυντή, ταξίαρχο Κωνσταντίνο Δούβαλη για την άμεση ανταπόκριση σε ό,τι έχει ζητηθεί και δεσμεύεται ότι «θα προσπαθήσει να ενισχύσει και να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία αυτή».