Πρόσληψη 2.800 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία

on .

SXOLEIO ADEIO

• Επιπλέον των 44.034 προσλήψεων νέων μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας εξασφάλισε για την εκπαιδευτική κοινότητα 2.800 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για την αντιμετώπιση σχετικών συνεπειών της πανδημίας του Covid-19.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου ο ρόλος των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα είναι ανιχνευτικός, ενημερωτικός, υποστηρικτικός και διαμεσολαβητικός, με τη χρήση διαθεματικών και βιωματικών δραστηριοτήτων, την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας, καθώς και την υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών, όπως εργαστήρια, παιχνίδια ρόλων, εξ αποστάσεως εφαρμογές κ.ά.
Με εγκύκλιο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ομάδων Σχολικών Μονάδων ανά Βαθμίδα, προκειμένου εν συνεχεία να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση με σκοπό την πρόσληψη και την τοποθέτηση των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία.
«Σε αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά, με τις πιέσεις που προκαλεί η πανδημία στον ψυχισμό αλλά και στις ενδοοικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις, στόχος μας εκτός από την Παιδεία είναι και η προστασία της υγείας, ατομικής, οικογενειακής και δημόσιας. Στελεχώνουμε τα σχολεία μας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και εξασφαλίζουμε ένα υγιές και συναισθηματικά ασφαλές σχολικό περιβάλλον, προκειμένου τα παιδιά μας να αναπτύξουν ελεύθερα τα ταλέντα και τις κλίσεις τους», ανέφερε, σε δήλωσή της η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.