Και με νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό ενισχύεται το Εργαστήριο Ακτινολογίας

on .

DOYROYTH

• Συνεχώς αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες των Κλινικών και Εργαστηρίων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο ρόλος του οποίου είναι εξαιρετικά κρίσιμος, ειδικά αυτή την περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής υγειονομική κρίση.
Σημαντικές υπηρεσίες – και την περίοδο της πανδημίας – παρέχει αναμφίβολα το Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης, διευθύντρια του οποίου είναι η διακεκριμένη Καθηγήτρια κ. Μαρία Αργυροπούλου. Μάλιστα συνεχώς ενισχύεται με υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δημιουργώντας νέες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή ακριβώς παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στο Εργαστήριο προσέρχονται ασθενείς απ’ όλη την Ελλάδα για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Πρωτοστατεί πανελλαδικά
Όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης ΠΓΝΙ, την τελευταία 15ετία πρωτοστατεί -σε πανελλήνια κλίμακα – στην υιοθέτηση και χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, έχοντας μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του και παρέχοντας νέες σύγχρονες και ακριβέστερες τεχνικές ιατρικής απεικόνισης. Όλα αυτά, τονίζει, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με τις συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιακών παραγόντων του ΠΓΝΙ και του Εργαστηρίου και φυσικά με τη συνδρομή της Πολιτείας, των τοπικών Αρχών αλλά και άλλων ιδιωτών δωρητών. Ενδεικτικά αναφέρει:
- Την καθολική λειτουργία συστημάτων αρχειοθέτησης PACS/RIS.
-Την καθολική κατάργηση εκτύπωσης ιατρικών εικόνων σε φιλμ.
- Την εγκατάσταση και λειτουργία ψηφιακού συστήματος Μαγνητικής Τομογραφίας υψηλού πεδίου.
- Την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος υπολογιστικής τομογραφίας πολλαπλών τομών.
- Την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ψηφιακής μαστογραφίας και συνοδού εξοπλισμού επεμβατικών πράξεων μαστού.
- Την εφαρμογή τεχνικών άμεσης ψηφιακής απεικόνισης σε όλα τα ακτινοδιαγνωστικά συγκροτήματα.
-  Την προμήθεια άμεσα ψηφιακών συστημάτων τροχήλατων φορητών ακτινοδιαγνωστικών μηχανημάτων, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, τα οποία καλύπτουν και τις ανάγκες του Τμήματος Ειδικών Λοιμώξεων.
Παράλληλα η Διοίκηση αναφέρεται και στην πρόσφατη προμήθεια ενός υπερσύγχρονου ηλεκτροκίνητου φορητού μηχανήματος AGFA DR 100S, αξίας 76.880 ευρώ, το πρώτο σε δημόσιο και ιδιωτικό Νοσοκομείο στη χώρα, το οποίο θα διατεθεί άμεσα στις υπηρεσίες των πολιτών.