Τεστ κορωνοϊού σε όλες τις δομές ηλικιωμένων της χώρας εντός 10ημέρου

on .

test

• Εντός δεκαημέρου θα έχει ολοκληρωθεί ο μοριακός έλεγχος στις δομές ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, όπως προβλέπει ο προγραμματισμός του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΟΔΥ.
Την πρόοδο του προγράμματος προληπτικών ελέγχων συζήτησαν χθες στη συνάντησή τους η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέας.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η υφυπουργός: «τρία είναι τα όπλα μας για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού. 1) Περισσότεροι προληπτικοί μοριακοί έλεγχοι. 2) Περισσότεροι έλεγχοι τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Γενική Γραμματεία Εμπορία και βέβαια τις Περιφέρειες. 3) Τα νέα και επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των δομών και για την ασφαλή συμπεριφορά των εργαζομένων».
Αναφορικά με την προστασία των ηλικιωμένων η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε: «έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και με τους ελέγχους αυτούς θωρακίζουμε ακόμη περισσότερο υγειονομικά τις δομές που τους φιλοξενούν».
Από την πλευρά του, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να τονίσω ότι πρέπει να υπάρχει αυστηρή και απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό τοίχος προστασίας απέναντι στον COVID-19».

Web Baner Antigoni