Αστυνόμευση στα Γιάννενα τώρα και με το… ποδήλατο!

on .

ASTYNOMIKOI PODHLATA 1 9 20
• Έφιππους αστυνομικούς μπορεί να μην έχουν τα Γιάννενα, όμως στο εξής, κυκλοφορώντας κανείς ανά την πόλη, ειδικά στην Παραλίμνιο, το Κάστρο ή το ιστορικό κέντρο, δεν αποκλείεται να πέσει επάνω σε όργανα της τάξης που επιβαίνουν σε ποδήλατο!
Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που από χθες λειτουργεί και στην πρωτεύουσα της Ηπείρου κατά το επιτυχημένο πρότυπο άλλων περιοχών της χώρας μας, αποσκοπώντας στην εξυπηρέτηση επισκεπτών αλλά και σε μία πιο άμεση και επέμβαση όπου κι όταν χρειαστεί. Τα αποτελέσματα της λεγόμενης «εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα» απομένει φυσικά να φανούν στην πράξη!

Τέσσερις ποδηλάτες
Από τέσσερις αστυνομικούς ποδηλάτες απαρτίζεται η νέα αυτή ευέλικτη αστυνομική δομή, οι οποίοι, όπως αναφέρει η Γενική Περιφερειακή Αστ/κή Διεύθυνση Ηπείρου, θα περιπολούν σε διάφορα σημεία των Ιωαννίνων, όπως το εμπορικό και ιστορικό κέντρο, το Κάστρο, περιμετρικά της λίμνης, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, όπου κρίνεται αναγκαία η παρουσία και η παρέμβασή τους.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για θεσμό που θα λειτουργεί σε εποχιακή βάση, δηλαδή η αστυνόμευση με ποδήλατα θα γίνεται από 1η Απριλίου έως 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ενώ τη χειμερινή περίοδο θα σταματάει.

Τι ακριβώς θα κάνουν
Σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, η συγκεκριμένη αστυνόμευση στοχεύει στην αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ ενισχύεται η εμφανής αστυνομική παρουσία και δράση, με αποτέλεσμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών. Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα αυτή δομή είναι η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Σύγχρονο μοντέλο…
Οι τέσσερις αστυνομικοί ποδηλάτες υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων και για την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι και με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό.
«Η νέα αυτή μορφή αστυνόμευσης συμβάλλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών ζητημάτων και προβλημάτων, με τρόπο περισσότερο ευέλικτο και αποτελεσματικό, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αποδοχή και ενσωμάτωσή της στις κοινωνίες στις οποίες εφαρμόζεται», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

Web Baner Antigoni