Να ενταχθούν σε καθεστώς αποζημιώσεων και οι ελαιοπαραγωγοί ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

on .

elies

• Την τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να συμπεριληφθούν και αποζημιώσεις σε ελαιοπαραγωγούς, που αφορούν σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα καύσωνες στην περίοδο της άνθησης- καρπόδεσης, που παρατηρήθηκε την τρέχουσα περίοδο, ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής της Πρέβεζας, Κ. Μπάρκας.
Όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους η εξαίρεση των ελαιοπαραγωγών από την ασφαλιστική κάλυψη για ζημιές που προκαλούνται από καύσωνες πριν το δέσιμο των καρπών, προβλέπεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί παρά να οδηγεί τους ελαιοκαλλιεργητές σε απόγνωση, αφήνοντάς τους στην μοίρα τους, καθώς τυγχάνουν όχι μόνο διαφορετικής αλλά και δυσμενέστερης μεταχείρισης από τους υπόλοιπους παραγωγούς….
Με την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Υπουργό να απαντήσει, πρώτον, αν προτίθεται να προχωρήσει σε αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών, μέσω του ΕΛΓΑ και δεύτερον, αν προτίθεται να δρομολογήσει την τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου οι ζημιές από καιρικά φαινόμενα να καλύπτονται από αυτόν.