Στο Καστελόριζο παίζουν με την φωτιά οι Τούρκοι!

on .

AEROPLANA

• Εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα, καθώς χθες μαχητικά αεροσκάφη της γείτονος μετά την έκδοση NAVTEX από την Άγκυρα για έρευνες εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιδόθηκαν σε μπαράζ 14 υπερπτήσεων στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Μετά τις τρεις υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 μετά τις 2 το μεσημέρι ακολούθησε ένα μπαράζ 11 προκλητικών και επικίνδυνων υπερπτήσεων σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, ακόμη και σε χαμηλό ύψος στα 1.500 μέτρα.
Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα, ενώ χθες ο Κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδια και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπ. Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κων/νο Φλώρο.

Σε κατάσταση συναγερμού
Το υπουργείο Άμυνας έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η έκτακτη επιστροφή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού, Κ. Φλώρου από την Κύπρο χθες αντί για σήμερα που ήταν προγραμματισμένο.
Αν και επισήμως δεν έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία για ανάκληση των αδειών, παρ’ όλα αυτά οι μονάδες στην ηπειρωτική χώρα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.
Σε καμιά περίπτωση ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει πανικός, ούτε πρέπει να διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δημιουργώντας αίσθημα ανησυχίας στην κοινωνία. Τα αρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας βρίσκονται σε επιφυλακή, οι Ένοπλες Δυνάμεις σε θάλασσα και αέρα, αλλά και στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις.