Παρέμβαση Στ. Καλογιάννη για τον οδικό άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά…

on .

PINAKIDES KAKABIA

• «Δεν είμαι αισιόδοξος για την υλοποίηση του άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά σε εύλογο χρονικό διάστημα. Δεν θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η παραχώρηση της αρμοδιότητας του έργου στην Περιφέρεια Ηπείρου».
Αυτό τονίζει σε χθεσινή γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης προσθέτοντας ότι «το έργο είναι ευρωπαϊκού επιπέδου, ανήκει μάλιστα στον κορμό του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, ο προϋπολογισμός του είναι πολύ μεγάλος. Πρέπει συνεπώς να κινηθεί σε κεντρικό επίπεδο. Γι' αυτούς τους λόγους άλλωστε είχα ταχθεί εξ' αρχής, και το δήλωσα στη συνάντηση όλων των εκπροσώπων των Φορέων της Ηπείρου, τον περασμένο Ιανουάριο στην Αθήνα, εναντίον μιας τέτοιας εξέλιξης. Η ανάκληση της σχετικής πράξης της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει νέες καθυστερήσεις στην προώθηση του έργου. Πρέπει να ξαναδούμε το συντομότερο δυνατό το θέμα, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».

Για τον Ε-65
Στην ίδια ανακοίνωση ο Γιαννιώτης βουλευτής δηλώνει ικανοποιημένος από την απάντηση Υπουργού Υποδομών για τον Ε-65, τονίζοντας ότι «επιτέλους, υπάρχουν θετικές εξελίξεις για το βόρειο τμήμα του Ε65. Μετά από μία πενταετία (2015-2019) απραξίας επί του θέματος, το Υπουργείο Υποδομών κινείται με σταθερά βήματα για την υλοποίηση του έργου, αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά στη χάραξή του. Πιστεύω σύντομα να έχουμε ανακοινώσεις για την έναρξη των εργασιών».