Ανάδειξη του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου από το «δίκτυο» επιχειρήσεων Ζαγορίου

on .

GEOPARKO BIKOY AOOY

• Ενημερωτική εκδήλωση προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και γενικότερα όλους τους ενεργούς πολίτες της περιοχής, με αντικείμενο τη δυνατότητα συνεργασίας και συμμετοχής τους στην από κοινού ανάδειξη του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου UNESCO, διοργάνωσαν πρόσφατα η Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ- Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγορίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλος και ο Αντιδήμαρχος Ι. Τσαπάρης, οι πρόεδροι και μέλη της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Μονοδεντρίου και του Συλλόγου Επαγγελματιών Παπίγκου, καθώς και λοιποί επαγγελματίες και κάτοικοι του Ζαγορίου αλλά και γειτονικών περιοχών όπως το Μέτσοβο και το Νεστόριο Καστοριάς. Ο Δήμαρχος Ζαγορίου άνοιξε την εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό και συνοπτικά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας, στις προσπάθειες υποστήριξης του Δήμου προς αυτές.
Από την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, παρευρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. Ελένη Ρόκκου και Έλσα Εξάρχου, καθώς και τα στελέχη Γεωργία Κιτσάκη, Αριστοτέλης Σταγκίκας και Χαρητάκης Παπαϊωάννου, οι οποίοι σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της LIME Technology IKE Χρήστο Μπέλλο παρουσίασαν το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης αναφορικά με το έργο THEMA, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020.
Στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης, τα στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ανέπτυξαν την ιδέα αλλά και τον τρόπο μέσα από τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί η ενεργός και εθελοντική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη, προώθηση και ανάπτυξη του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου.
Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, ως φορέας διαχείρισης του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου, θα προγραμματίσει επιπλέον συναντήσεις με τα μέλη των Δικτύων κατά τις οποίες θα καταρτιστούν από κοινού οι κατευθυντήριες οδηγίες λειτουργίας των δικτύων.
Μάλιστα προτίθεται προσεχώς να διοργανώσει αντίστοιχες εκδηλώσεις για το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου στην περιοχή της Κόνιτσας, και σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας.