Ισχυρό οικονομικό και τουριστικό αποτύπωμα έχει ο Γύρος Λίμνης

on .

GYROS LIMNHS SYNANTHSH

• Θετική επίδραση στον τουρισμό και την οικονομία των Ιωαννίνων έχει η διοργάνωση του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, ενώ τα οφέλη μπορούν να είναι ακόμη μεγαλύτερα αν όλοι οι εμπλεκόμενοι φροντίσουν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική της.
Αυτό αποτυπώνεται στην έρευνα που εκπόνησε η Real Time Events για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, το οποίο θέλησε να έχει ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα για τη συνεισφορά της διοργάνωσης στην τοπική οικονομία. Τη μελέτη παρουσίασε ο υπεύθυνος της Real Time Events Σπύρος Σπυρόπουλος σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τον Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και την εταιρεία Limni, που αποτελούν τους διοργανωτές του Γύρου Λίμνης.
Το πιο ενδιαφέρον εύρημα της μελέτης έχει να κάνει με την τεκμηρίωση της συνεισφοράς του Ioannina Lake Run στην τοπική οικονομία, καθώς για κάθε 1 ευρώ που έλαβε η διοργάνωση σε χρήματα ή σε είδος από φορείς του ελληνικού δημοσίου, επέστρεψε στην τοπική οικονομία 49 ευρώ, ενώ το ποσό της συνολικής οικονομικής επίδρασης για το 2019 έφτασε τα 469.579 ευρώ. Εκτός από το οικονομικό αποτύπωμα, η έρευνα εστιάστηκε και στο τουριστικό αποτύπωμα του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που είναι εξίσου σημαντικό, καθώς κάθε δρομέας εκτός νομού ταξίδεψε με 1,28 άτομα επιπλέον, ενώ για κάθε συμμετέχοντα από το εξωτερικό το ποσοστό αυξάνεται, καθώς τον ακολούθησαν δύο επιπλέον άτομα.
Κατά μέσο όρο οι Έλληνες εκτός νομού είχαν 1,35 νύχτες παραμονής στον νομό Ιωαννίνων, ενώ η αντίστοιχη τιμή για τους αλλοδαπούς ανήλθε στις 3 νύχτες.
Σημαντικό εργαλείο
Για ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια όλων, ώστε ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων να μπορέσει να γίνει ένα πανευρωπαϊκό γεγονός και να ανοίξει τα φτερά του, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους αθλητές, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου. Στην πορεία εξέλιξης του Γύρου από μια προσπάθεια με ερασιτεχνικά χαρακτηριστικά σε ένα γεγονός που έχει φτάσει πλέον σε επαγγελματικά επίπεδα, εστίασε η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, ενώ στους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων Ηλίας Σπυριούνης, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τη διοικούσα επιτροπή.
Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε σύσσωμη σχεδόν η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Γιάννης Λυκογιώργος, Βασίλης Βλέτσας και Γιώργος Λώλης, ο πρ. δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας κ.α..