Τα ανεπιτήρητα βοειδή θέλει να μαζέψει ο Δήμος Πάργας

on .

AGELADES DROMOS

• Ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά την οδική ασφάλεια επιχειρεί να λύσει ο Δήμος Πάργας. Με ανακοίνωσή του ζητά την κατάθεση προσφορών έως την Παρασκευή 10 Ιουλίου, ώστε να αναδείξει ανάδοχο που θα συλλέγει και θα φιλοξενεί τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, ώστε να απομακρύνονται από τον δημόσιο χώρο και ιδιαίτερα από το οδικό δίκτυο. Ανάλογο πρόβλημα εντοπίζουν πολλοί Δήμοι της Ηπείρου, καθώς τα ανεπιτήρητα ζώα αποτελούν κίνδυνο – θάνατο για πολλούς οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό κυρίως οδικό δίκτυο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Πάργας προτίθεται να προβεί στην απευθείας ανάθεση εργασίας «περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση βοοειδών» ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων των δημοτικών ενοτήτων Δήμου Πάργας προκειμένου να αντιμετωπιστεί και επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα των ανεπιτήρητων βοοειδών ελευθέρας βοσκής.
Ο ανάδοχος θα λαμβάνει το ποσό των 150 ευρώ για κάθε μετάβαση στα όρια του Δήμου προκειμένου να προβεί στην συλλογή και μεταφορά των ανεπιτήρητων ζώων από τα δημοτικά διαμερίσματα στις εγκαταστάσεις του και το ποσό των 20 ευρώ ημερησίως για κάθε ζώο για χρονικό διάστημα δέκα ημερών που θα αφορά τον σταυλισμό και την εκτροφή.
Μετά την παρέλευση των δέκα ημερών που προβλέπονται σύμφωνα με την νομοθεσία και εφόσον δεν εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης των ανεπιτήρητων ζώων,τα ζώα θα οδηγούνται προς σφαγή και η κατανομή τους θα γίνεται ως εξής: 70% της αξίας θα λαμβάνει ο Δήμος και 30% θα λαμβάνει ο ανάδοχος.
Ο Δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους όπως υποβάλλουν την προσφορά τους , σε σφραγισμένο φάκελο, με την ένδειξη: Προσφορά για υπηρεσίες ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων μέχρι και την 10/07/2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00.
Η αποσφράγιση θα γίνει τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου και ώρα 9 π.μ στο Δημαρχιακό Κατάστημα στο Καναλλάκι.