Δωμάτια απομόνωσης στα ξενοδοχεία για τουρίστες θετικούς στον κορωνοϊό

on .

KSENODOXEIO DOMATIO 1

• Η δημιουργία δωματίων απομόνωσης σε ξενοδοχεία στα οποία θα μπορούν να φιλοξενούνται τουρίστες θετικοί στον κορωνοϊό που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, προβλέπεται μεταξύ άλλων, σε νέα κοινή απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η λύση αυτή προσωρινού χαρακτήρα συμπληρώνει τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων «καραντίνας» και επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού . Γι’ αυτό και τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ ισχύουν κατ΄ ελάχιστον έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19».
Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.
Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε σχετικά: «Η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο».