Μοχλός… αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ οι Φορείς Διαχείρισης

on .

FOREIS DIAXEIRHSHS EKDHLOSH

Σε κεκαλυμμένη κομματική σύναξη του ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε η εκδήλωση που οργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα Γιάννενα για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους διορισμένους Πρόεδρους επί ΣΥΡΙΖΑ Φίλιππα Φίλιου (Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας) και Σεραφείμ Φελέκη (του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων). ΄Εγινε δε μία ακριβώς ημέρα μετά την έγκριση από την Επιτροπή της Βουλής του διορισμού της Προέδρου (καθηγήτρια Μαρία Παπαδοπούλου) και του Διευθύνοντος Συμβούλου (καθηγητής Κωνσταντίνος Τριάντης) του νεοσύστατου Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).
Σε ανακοίνωσή τους οι δύο διοργανωτές Φορείς, υποστηρίζουν ότι η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και ότι «όλοι οι ομιλητές ανέδειξαν το ρόλο που έχει η διατήρηση των τοπικών οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τον ρόλο που είχαν οι Φορείς Διαχείρισης ως αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα συστήματα διοίκησης».
Στην πραγματικότητα η εκδήλωση μετατράπηκε σε ένα αντιπολιτευτικό κρεσέντο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτή παραβρέθηκαν ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης, ο πρώην Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκρ. Φάμελλος, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη, αυτοδιοικητικοί κ.α.. Οι διοργανωτές για να μην εκτεθούν περαιτέρω αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι είχαν αποσταλεί προσκλήσεις σε όλους τους βουλευτές- ορισμένοι εκ των οποίων έστειλαν χαιρετισμούς- όμως και μόνο η ανάθεση ρόλου συντονιστή της συζήτησης στο γνωστό δημοσιογράφο Σωτήρη Καψιώχα (πρώην της ΕΡΤ), που εργάζεται στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και έχει προβεί σε απαράδεκτες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αρκούσε για να σταλεί σε όλους το πραγματικό μήνυμα της εκδήλωσης. Χαρακτηριστικό της κομματικής χροιάς που είχε η εκδήλωση είναι και η επισήμανση του δημοσιογράφου Αλεξ. Παπαδόπουλου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» του περασμένου Σαββάτου: «Θα μπορούσε βέβαια κάλλιστα να πει κάποιος πως με βάση τις συμμετοχές και τις παρουσίες των εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων, με εξαίρεση τους Φορείς Διαχείρισης και τους εργαζόμενους, ότι η εκδήλωση παρέπεμπε και απευθυνόταν περισσότερο σε ένα κομματικό ακροατήριο, με αναφορά σχεδόν αποκλειστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση». Και σε άλλο σχόλιο, σημείωνε πως «από τους 70 περίπου παρόντες οι 15-20 ήταν εργαζόμενοι των Φορέων και εκπρόσωποι των ΔΣ και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο».
Εκείνο που είναι επίσης αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά οι Φορείς Διαχείρισης χρησιμοποιήθηκαν για κομματικές συνάξεις, εξού και στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εκδήλωση έγινε από τους Προέδρους τους και όχι από τα Δ.Σ. και σε κάθε περίπτωση αποτελούν και το τέλος του συστήματος διοίκησης με το οποίο λειτούργησαν μέχρι σήμερα.