Μέριμνα ΤΩΡΑ από τον Δήμο για το λιμανάκι στο Πάρκο Κατσάρη!

on .

LIMANAKI PARKO KATSARH 9 6 20

• Εικόνα που προκαλεί ενόχληση αλλά και ερωτηματικά στους πολίτες παρουσιάζει το λιμανάκι στο Πάρκο Κατσάρη, το οποίο, παρά τον πρόσφατο καθαρισμό από συνεργεία του Δήμου, εξακολουθεί να είναι γεμάτο καλάμια θυμίζοντας… έλος.
Προφανώς αυτά μεταφέρονται μέσα στο λιμανάκι λόγω αέρα και απόνερων, ωστόσο πρέπει να βρεθεί μία λύση για τη βελτίωση της κατάστασής του τώρα που ξεκινάει και επίσημα η θερινή τουριστική περίοδος.
Για το θέμα γράφει στον «Π.Λ.» ο συμπολίτης μας Κων/νος Χασόγιας, ζητώντας από τους υπεύθυνους καθαριότητας της πόλη να ενεργήσουν άμεσα για το λιμανάκι που βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης μας.
Η επιστολή
Στην επιστολή του ο κ. Κων/νος Χασόγιας αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά αναφορικά με το λιμανάκια στο Πάρκο Κατσάρη:
Κύριε Διευθυντά,
Περπατώντας όπως πολλοί συμπολίτες μας στο παραλίμνιο την Κυριακή, παρατήρησα μία λυπηρή εικόνα που σαφώς αδικεί την πόλη μας.
Συγκεκριμένα το γραφικό λιμανάκι στη Γαριβάλδη, διαπιστώνει κανείς ότι έχει γεμίσει ολοκληρωτικά από καλάμια, μικρά και μεγάλα, τα οποία τα έχουν φέρει εκεί τα απόνερα της λίμνης. Επιπλέον η δυσοσμία ήταν έντονη πράγμα που προξενούσε διπλή απογοήτευση σε κάθε διερχόμενο. Οι φωτογραφίες από την εικόνα εγκατάλειψης είναι χαρακτηριστικές.
Και αναρωτιέται κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, αν αυτή εικόνα ανταποκρίνεται στην ομορφιά του τοπίου της πόλης μας. Παράλληλα την περίοδο αυτή που θα ξεκινήσουν να έρχονται οι πρώτοι τουρίστες στην πόλη μας, τέτοιες εικόνες θα προκαλέσουν δυσμενή σχόλια.
Κατόπιν των ανωτέρω θεωρώ ότι η Δημοτική Αρχή και οι υπεύθυνοι καθαριότητας θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν άμεσα. Η εποχή δεν επιτρέπει εφησυχασμό και περαιτέρω αδιαφορία.
Η πόλη μας έχει πέρα από την πλούσια Ιστορία, δύο στολίδια. Τη λίμνη μας και το Κάστρο. Αν αυτά τα δύο καταστραφούν για ποιο λόγο να θέλει να επισκεφθεί κάποιος τα Ιωάννινα; Ο θυμόσοφος λαός έλεγε ότι τα Γιάννενα είναι: «Πρώτα στα όπλα, στα γρόσια και στα γράμματα». Ας μη γίνουν πρώτα και στην «αδιαφορία». Δεν τιμά αυτός ο τίτλος την Ιστορία του τόπου μας.