Ελικόπτερα Black Hawk δώρο από τις ΗΠΑ στην Αλβανία!

on .

 ELIKOPTERO ALBANIA BLACK HAWK

• Βήματα αναβάθμισης των ενόπλων της δυνάμεων πραγματοποιεί η γειτονική Αλβανία και στην προσπάθεια αυτή έχει, όπς φαίνεται, ισχυρούς συμμάχους. Στο πλαίσιο αυτό, η αλβανική αεροπορία ενισχύθηκε με ελικόπτερα «Black Hawk», τα οποία δώρισαν στη χώρα οι ΗΠΑ και η κίνηση αυτή έχει μία ιδιαίτερη σημειολογία.
Η συμφωνία αποδοχής των ελικοπτέρων έγινε σε ειδική τελετή στην αεροπορική βάση Φάρκα ανάμεσα στην υπουργό Άμυνας της Αλβανίας Όλτα Τζάσκα και την Αμερικανίδα πρέσβειρα στη χώρα, Γιούρι Κιμ.
«Οι ΗΠΑ στο πλευρό μας…»
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «himara.gr», η Αλβανίδα υπουργός έγραψε στη σελίδα της Facebook: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, υποστηρικτής της Αλβανίας στις πιο καίριες στιγμές της ιστορίας, έδειξαν και πάλι ότι βρίσκονται στο πλευρό της χώρας μας ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας. Σήμερα, με την πρέσβειρα Γιούρι Κιμ υπογράψαμε το συμβόλαιο αποδοχής για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας με τα Black Hawk τα οποία είναι κοινή χρηματοδότηση των δύο κυβερνήσεων.
Τα ελικόπτερα "Black Hawk" που σύντομα θα αποτελέσουν μέρος της Πολεμικής μας αεροπορίας, κολοσσιαία επένδυση στην αεροπορική βάση Κουτσόβα και το σύστημα ραντάρ μετά τη συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, είναι δείκτες ότι η αλβανική πολεμική αεροπορία και οι ένοπλες δυνάμεις προχωρούν με σίγουρα βήματα».
Στο μεταξύ, αλβανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι για την παραλαβή των συγκεκριμένων ελικοπτέρων Αλβανοί πιλότοι έχουν εκπαιδευτεί εδώ και έναν χρόνο από τους Αμερικανούς για τη χρήση τους!