Πως λειτουργεί η Παιδιατρική του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων

on .

nosokomeio

• Με τις ανάλογες προσαρμογές συνεχίζει τη λειτουργία της η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διευθύντρια Αικατερίνη Σιώμου, Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής/Παιδιατρικής Νεφρολογίας, η Κλινική θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στα παιδιά των Ιωαννίνων και της ευρύτερης Βορειοδυτικής Ελλάδας, όπως σταθερά κάνει από την ίδρυσή της το 1979.
Αναφέρει χαρακτηριστικά:
Επείγοντα εξωτερικά ιατρεία
- Εξέταση παιδιών με επείγοντα προβλήματα
- Ενημερώστε τηλεφωνικά τον παιδίατρό σας ή το ιατρείο μας πριν προσέλθετε (26510-99517), ώστε να σας συμβουλεύσουμε για να μη χρειαστεί να έρθετε στα επείγοντα χωρίς σοβαρό λόγο.
- Εφόσον προσέλθετε, καλό θα ήταν το παιδί και ο συνοδός να φοράει απλή μάσκα.
- Έχει δημιουργηθεί ειδικό πρωτόκολλο διαλογής και εξέτασης με σκοπό την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών, αλλά και του προσωπικού
Τακτικό γενικό ιατρείο
- Εξέταση παιδιών που είχαν νοσηλευτεί στην Παιδιατρική Κλινική και προσέρχονται για επανέλεγχο κατόπιν οδηγιών σύμφωνα με το ραντεβού που έχει δοθεί από τον θεράποντα παιδίατρο κατά την έξοδο του παιδιού από την Κλινική
- Εξέταση παιδιών που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου
Διενέργεια προεγχειρητικών ελέγχων
- Διενέργεια βασικών εμβολιασμών, κατόπιν τηλεφωνικού προγραμματισμού στη γραμματεία των εξωτερικών τακτικών ιατρείων κάθε ζυγή Πέμπτη του μήνα (τηλ. 2651 099504. 99505, 99508).
- Οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται στα ιατρεία αυστηρά την ώρα των ραντεβού που θα οριστεί από την υπηρεσία. Η είσοδος στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων θα επιτρέπεται μόνο την ώρα του ραντεβού και μόνο μετά την υπόδειξη του επιφορτισμένου γι’ αυτό υπαλλήλου.
- Η μάσκα είναι υποχρεωτική και για το παιδί και τον συνοδό του.
Ειδικά ιατρεία
- Παιδονευρολογικό, Παιδορευματολογικό, Παιδονεφρολογικό, Παιδοκαρδιολογικό, Παιδοαιματολογικό, Παιδοαλλεργιολογικό, Παιδογαστρεντερολογικό
- Τα παιδιά θα εξετάζονται σύμφωνα με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί στη γραμματεία των εξωτερικών τακτικών ιατρείων (τηλ. 2651 099504, 99505, 99508).
-Οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται στα ιατρεία αυστηρά την ώρα των ραντεβού που θα οριστεί από την υπηρεσία. Η είσοδος στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων θα επιτρέπεται μόνο την ώρα του ραντεβού και μόνο μετά την υπόδειξη του επιφορτισμένου γι’ αυτό υπαλλήλου.
- Η μάσκα είναι υποχρεωτική και για το παιδί και τον συνοδό του.
- Ενθαρρύνεται η εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης
- Το προσωπικό των ειδικών ιατρείων θα βρίσκεται στη διάθεση των παιδιών με χρόνια νοσήματα και των οικογενειών τους και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας
Κλινική
-Νοσηλεία παιδιών με οξέα ή χρόνια νοσήματα
-Έχει δημιουργηθεί ειδικό πρωτόκολλο διαλογής και νοσηλείας με σκοπό την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους αλλά και του προσωπικού
- Τα παιδιά με ύποπτο COVID-19 θα νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών Παίδων.
- Η φροντίδα των παιδιών με χρόνια νοσήματα (νευρολογικά, ρευματολογικά, νεφρολογικά, καρδιολογικά, αιματολογικά, ογκολογικά, γαστρεντερολογικά, κ.α) θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και θα χορηγούνται κανονικά οι θεραπείες τους.
-Στα νοσηλευόμενα παιδιά επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός.