1,1 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας

on .

PREVEZA IAMATIKA

• Ευρεία σύσκεψη για το έργο «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης»  πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πρέβεζας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ν. Γεωργάκος , η Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Στ. Μπραϊμη- Μπότση, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης, Κωσταντίνος Ακρίβης, Αθηνά Κωνσταντάκη και Γρηγόρης Κουμπής, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Αντώνης Μπέζας, ο Γιάννης Παπαγιάννης και η Αγνή Αναστασέλου από τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου  Κων/να Μωραϊτη, Ευ. Καζούκας και Βάγια Πάνη.
Το έργο, προϋπολογισμού 1.149.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α) έχει ενταχθεί στο Ιnterreg Ελλάδας -Ιταλίας 2014-2020 μετά από πρόταση που υπέβαλλε η Περιφέρεια Ηπείρου για την πράξη «Παρεμβάσεις ανάδειξης Ιαματικών Φυσικών πόρων της Ηπείρου» και θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με δικαιούχο (φορέα υλοποίησης) την Περιφέρεια Ηπείρου και φορέα πρότασης και λειτουργίας το Δήμο Πρέβεζας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρέβεζας (ΝΕΔΗΚΕΠ).
Στην ίδια πράξη περιλαμβάνονται επίσης η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των Ιαματικών Πηγών Αμάραντου και Καβασίλων Κόνιτσας. 
Το έργο περιλαμβάνει το σύνολο των αναγκαίων εργασιών που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας (συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης του χαμάμ του Αλή Πασά και την εκτέλεση ανασκαφικών εργασιών στο τμήμα της επέκτασης) και την αναγκαία επέκτασή τους ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές και να αποδοθεί προς χρήση μια σύγχρονη μονάδα ιαματικής θεραπείας.
Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό γιατί με την ολοκλήρωσή του η Πρέβεζα θα μετεξελιχθεί σε Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού- Θερμαλισμού με ενσωμάτωση της Θαλασσοθεραπείας ως παρεχόμενης υπηρεσίας»,  ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι στόχος είναι η δημοπράτηση του έργου να γίνει έως το τέλος του τρέχοντος εξαμήνου.