Ηπειρωτική… πανδαισία στο Στάδιο Ειρήνης Φιλίας

on .

PITA TOY HPEIROTH 26 1 2020

• Αφιερωμένη στην προάσπιση και ανάδειξη του Ζαππείου Μεγάρου και των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων ήταν η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη», το μεγαλύτερο ετήσιο γιορτινό αντάμωμα που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Και ήταν ακριβώς αυτό. Μία μεγάλη γιορτή!
Η καθιερωμένη εκδήλωση έγινε προχθές το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, το οποίο πλημμύρισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Ηπείρου. Συνολικά 80 χορευτικά συγκροτήματα με περίπου 1.400 χορευτές έλαβαν μέρος σ’ αυτήν, παρουσιάζοντας χορούς της Ηπείρου και όχι μόνο. Συμμετείχαν επίσης οι πιο γνωστοί δημοτικοί ερμηνευτές και μουσικοί, οι οποίοι φρόντισαν για την ψυχαγωγία των θεατών, στην πλειοψηφία τους απόδημων Ηπειρωτών της Αττικής.
Στο πλαίσιό της τιμήθηκαν από την ΠΣΕ για τον αγώνα που έχουν κάνει σχετικά με τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα δύο γνωστοί και δραστήριοι Ηπειρώτες, ο φιλόλογος και συγγραφέας Σπύρος Εργολάβος και ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών Μιχάλης Μαρτσέκης, από τα πιο παλιά και δραστήρια στελέχη, των αποδήμων Ηπειρωτών.

Πολλοί οι επίσημοι
Την εκδήλωση της ΠΣΕ τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς και Μαρία Κεφάλα, ο πρ. υπουργός Στέφανος Φούσας, οι βουλευτές Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και Γιώργος Στύλιος, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο πρ. υπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχοι απ’ όλοι την Ήπειρο, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι και στελέχη της Πανηπειρωτικής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Μάκη Κιάμο που στον χαιρετισμό του έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά. 

Γιαννιώτικα ΚΑΠΗ…
Στην εκδήλωση της Πανηπειρωτικής στο ΣΕΦ συμμετείχαν, για μία ακόμη χρονιά, χορευτές και χορεύτριες από όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, η παρουσία των οποίων προκάλεσε τα κολακευτικά σχόλια των θεατών. Ήταν η τρίτη φορά που χορευτικά συμμετείχαν σε μια τόσο μεγάλη εκδήλωση, παρουσιάζοντας τους τοπικούς μας χορούς. Η εκδρομή περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων και υποδοχή από τον Πρόεδρό της Κωνσταντίνο Τασούλα και την βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, αλλά και επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή καθώς και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο στην περιοχή της Πλάκας, στο Μοναστηράκι και στη συνοικία του Ψυρρή.

Web Baner Antigoni