Τη δική του υγειονομική μονάδα ζητά το Ζαγόρι

on .

KENTRO YGEIAS TAMPELA

• Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζαγορίου, είναι η υγειονομική του κάλυψη. Αν και είναι κατ΄ εξοχή τουριστικός δήμος και δέχεται σε ετήσια βάση χιλιάδες επισκέπτες, δεν διαθέτει Κέντρο Υγείας και εξυπηρετείται από των όμορων Δήμων.
Με δεδομένες τις αποστάσεις και το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής, οι δυσκολίες γίνονται ακόμη μεγαλύτερες καιβέβαια το ζήτημα απασχολεί έντονα και τους μόνιμους κατοίκους των χωριών εκείνων που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα άλλα Κέντρα Υγείας ή και τα Νοσοκομεία της πόλης.
Το πρόβλημα που υπάρχει, αναδεικνύει η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα, η οποία κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ζητώντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή του.
Η κ. Κεφάλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Πολιτικού της Γραφείου, παρουσίασε στον Υπουργό Υγείας όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιστούν αναγκαία την σύσταση υγειονομικής μονάδας στο Δήμο Ζαγορίου και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Υπουργός, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει, θα προχωρήσει άμεσα στη λύση του προβλήματος που απασχολεί καιρό τώρα τις Αρχές, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.