Μάχη με την αφισορρύπανση έδωσαν ξανά χθες οι Paguristas!

on .

PAGURISTAS KATHARIOTHTA

• Λύσεις… μαγικές δεν υπάρχουν για να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα Γιάννενα, ενόψει μάλιστα και της γιορτινής περιόδου που θα φέρει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Από τη μία πλευρά, ο Δήμος θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για την αισθητική αναβάθμιση κάθε γειτονιάς, κατεβάζοντας αφίσες και πανό και καθαρίζοντας κοινόχρηστους χώρους όπως δρόμους, πλατείες και πάρκα.
Από την άλλη, οι ίδιοι οι πολίτες μπορούμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της εικόνας συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες και δράσεις ευπρεπισμού της πόλης, στις οποίες, ως γνωστόν, πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια η ομάδα των Paguristas! Xθες τα μέλη της ανέλαβαν άλλη μία χρήσιμη πρωτοβουλία, πραγματοποιώντας εξόρμηση κατά της αφισορρύπανσης, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες «πληγές» όσον αφορά στην αισθητική που παρουσιάζουν σήμερα τα Γιάννενα.
Καθάρισαν στάσεις
Εθελοντές – μέλη της ομάδας βγήκαν χθες το πρωί, με σύμμαχο τον καιρό, σε μεγάλους οδικούς άξονες όπως η λεωφόρος Γράμμου και η Μεγάλου Αλεξάνδρου και καθάρισαν στάσεις λεωφορείων από αφίσες στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα σεβασμού προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον και δίνοντας με το παράδειγμά τους μάθημα αγωγής του πολίτη σε όλους ανεξαιρέτως τους Γιαννιώτες.
Μάλιστα, σε ανάρτηση μέλους των Paguristas στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζεται με έμφαση: «Από εδώ και στο εξής περιμένουμε τόσο από την γνωστή υποψήφια όσο και από τους εκατοντάδες υποψήφιους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, εκλεγμένους και μη, να κάνουν πράξη με τη συμμετοχή τους όλα όσα με τόσο πάθος υποσχέθηκαν προεκλογικά για την πόλη τους που δήθεν τόσο αγαπούν»!