Αύριο εκλέγεται το νέο Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου

on .

KALPH

Αύριο στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Ηπείρου για την εκλογή των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Στη συνέλευση θα λάβουν μέρος 125 μέλη, τα οποία κατά δήμο κατανέμονται ως εξής:
Ιωαννιτών 37, Άρτας 15 Πρέβεζας 11, Ηγουμενίτσας 9, Ζίτσας 6, Ζηρού 5, Πάργας 5, Σουλίου, Δωδώνης και Πωγωνίου από 4, Φιλιατών, Κόνιτσας, Μετσόβου, Κεντρικών Τζουμέρκων, Καραϊσκάκη και Βορείων Τζουμέρκων 3 και Ζαγορίου δύο εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο δήμαρχος.
Μετά την εκλογή των 21 συμβούλων θα ακολουθήσει – στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.- η κατανομή των αξιωμάτων, με τη «μάχη» να γίνεται για την Προεδρία. Μετά την οριστική απόφαση του Νίκου Γκόντα να μην θέσει υποψηφιότητα, οι βασικοί υποψήφιοι είναι ο νυν Πρόεδρος, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.
Βέβαια με την προϋπόθεση, ότι το ψηφοδέλτιο που έχουν συγκροτήσει δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς να κατακτήσει την αυτοδυναμία, κάτι που διαφαίνεται εφικτό σύμφωνα με στελέχη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Το τελευταίο διάστημα έγιναν σειρά διαβουλεύσεων για το νέο Πρόεδρο, στη βάση της λογικής τη νέα περίοδο αυτός να προέρχεται από το Ν. Ιωαννίνων. Αυτό τελικά δεν επιτεύχθηκε κι εκείνο που έχει συμφωνηθεί, είναι να διεκδικήσει την προεδρία εκείνος (Λώλος ή Ντακαλέτσης) που θα εκλεγεί σε καλύτερη σειρά στην αυριανή διαδικασία.
Στο άλλο ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τη Διοίκηση, έχουν ενταχθεί κυρίως αυτοδιοικητικά στελέχη που βρίσκονται στον πολιτικό χώρο του ΚΙΝΑΛ και άλλα που κινούνται «περιμετρικά» αυτού. Μέχρι χθες βράδυ ακούγονταν ότι θα ηγούνταν της προσπάθειας ένας εκ των Θωμά Μπέγκα και Κώστα Καψάλη (Δήμου Πωγωνίου).