Αναβαθμίζονται οι διοικητικές υποδομές με την επέκταση του Δημαρχείου Ζίτσας

on .

DHMARXEIO ZITSAS 21 11 16

• Αυξάνονται οι ανάγκες του Δήμου Ζίτσας - του δεύτερου μεγαλύτερου στο Νομό μετά τον Δήμο Ιωαννιτών, και η Δημοτική Αρχή κρίνει επιβεβλημένη την επέκταση του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Ελεούσα, με στόχο την αναβάθμιση των διοικητικών υποδομών.
Μάλιστα, μετά και την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας, «ανοίγει ο δρόμος» για την υλοποίηση του έργου, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών, με το ποσό των 800.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ άλλων, έκανε αποδεκτή την απόφαση ένταξης της πράξης με τίτλο: «Καθαίρεση στέγης και προσθήκη ορόφου στο Δημαρχιακό κατάστημα της Δ.Κ. Ελεούσας», και καθόρισε τον τρόπο δημοπράτησής του.

Ο Μιχ. Πλιάκος
«Η επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου του Δημαρχείου κρίνεται επιβεβλημένη και αναγκαία καθώς οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε, «με την υλοποίηση του έργου προστίθεται ακόμη ένας όροφος στο κτίριο εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος για τους υπαλλήλους και εξαιρετικούς χώρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας και των πολιτών που θα απευθύνονται στις υπηρεσίες μας. Με δεδομένο ότι έχουμε έτοιμες τις μελέτες ξεκινάμε με γοργούς ρυθμούς τη δημοπράτηση του έργου προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα ένα Δημαρχιακό κατάστημα αντάξιο του Δήμου μας».

Άλλα θέματα
Στην ίδια συνεδρίαση, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη με τίτλο: «Μελέτη Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τμήματος Οικισμού Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη» που αφορά στην κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε όλο τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη το οποίο θα «κουμπώσει» με το υπάρχον δίκτυο που έχει κατασκευαστεί από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. και συνδέει τη Δομή Στέγασης «Αγία Ελένη» με το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού. Ένα έργο που κατασκευάστηκε μετά από σχετικά αιτήματα της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας προς την Ύπατη Αρμοστεία με στόχο μελλοντικά να εξυπηρετήσει και την Κοινότητα Αγίου Ιωάννη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε επίσης ομόφωνα αποδεκτή την Απόφαση Ένταξης της Πράξης με Τίτλο: «Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης Δήμου Ζίτσας», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» συνολικού προϋπολογισμού 220.000 Ευρώ.
Ενέκρινε την υποβολή πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης πράξης με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζίτσας» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπ. Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 11.000 ευρώ.
Ενέκρινε μια σειρά μελετών για έργα ομβρίων στις Κοινότητες Ελεούσας και Ζωοδόχου, Αποκαταστάσεων οδοποιίας στις Κοινότητες Λιγοψάς, Μεταμόρφωσης, Ζωοδόχου, Αγ. Ιωάννη, Άνω Λαψίστας και επισκευές στο χώρο του νεκροταφείου - παλαιού Δημοτικού σχολείου της Κοινότητας Μεγ. Γαρδικίου.
Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε τα νέα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου, την Κοινωφελής Επιχείρηση και εξέλεξε τους αντιπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ.