Τραγική από πλευράς περίθαλψης η κατάσταση στα παράλια της Ηπείρου

on .

KENTRO YGEIAS TAMPELA

Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Μιχ. Γιαννακος και ο Γεν. Γραμματέας Χρ. Παπαναστάσης) ότι «στην κορύφωση του καλοκαιριού που εξυπηρετούν χιλιάδες παραθεριστές και μόνιμους κατοίκους (100 χιλιόμετρα ακτές Ιονίου) δεν ελήφθη καμία μέριμνα για την στελέχωσή τους, για άλλον ένα χρόνο»!
Όπως σημειώνει εξαιτίας της έλλειψης γιατρών λειτουργούν μόνο έως τις 3 το μεσημέρι και εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, με αποτέλεσμα η ζωή των ασθενών να τίθεται σε κίνδυνο. Στα Κέντρα Υγείας λόγω έλλειψης εργαστηρίων δεν γίνεται ούτε γενική αίματος ούτε ακτινογραφίες. Λόγω έλλειψης οδηγών - πληρωμάτων ασθενοφόρων είναι ακάλυπτες οι περισσότερες βάρδιες το μήνα από ασθενοφόρα.
H ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα παράλια της Ηπείρου, όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη ως εξής:
Κέντρο Υγείας Πάργας: Έχει πάρει σύνταξη ο Διευθυντής και υπάρχουν μόνο δυο Επικουρικοί γιατροί εκ των οποίων η μία έκανε αίτηση παραίτησης. Εφημερεύει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και τις άλλες ημέρες λειτουργεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Δεν γίνεται ούτε γενική αίματος ούτε ακτινογραφία θώρακος. Στο Κέντρο Υγείας υπάρχει ασθενοφόρο με έναν οδηγό, γι’ αυτό οι περισσότερες βάρδιες το μήνα είναι ακάλυπτες.
Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας: Λόγω έλλειψης ιατρών λειτουργεί τις καθημερινές ημέρες έως τις 3 το μεσημέρι.
Κέντρο Υγείας Καναλακίου: Εφημερεύει τις ζυγές ημέρες το μήνα χωρίς εργαστήρια και ακτινολογικό.
Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού: Εμφανίζει ελλείψεις ιατρών και τις εφημερίες τις καλύπτουν γιατροί από άλλα Κέντρα Υγείας.
Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου: Εφημερεύει τις μονές ημέρες το μήνα λόγω έλλειψης ιατρών. Υπάρχουν τρεις γιατροί εκ των οποίων οι δύο είναι με άδεια, ο ένας ιατρός πρέπει να καλύπτει και Περιφερειακό Ιατρείο. Ασθενοφόρο δεν υπάρχει.