Το όνομα του Σωτ. Στάμου σε δρόμο των Ιωαννίνων!

on .

ODOS SOTHRIOY STAMOY PINAKIDA 6 8 19

• Ανεξίτηλο θα μείνει το όνομα του Σωτήρη Στάμου στη Γιαννιώτικη αθλητική ιστορία, ιδιαίτερα δε στο άθλημα της Κωπηλασίας, το οποίο και σημάδεψε με την πολυετή παρουσία και δράση του.
Εκπληρώνοντας μία οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που τόσα πολλά πρόσφερε στα τοπικά αθλητικά δρώμενα ο Δήμος Ιωαννιτών έδωσε το όνομα του αείμνηστου Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων σε δρόμο της πόλης, γεγονός που προκάλεσε την ικανοποίηση του σωματείου το οποίο υπηρέτησε εκείνος επί δεκαετίες.

Εμβληματική φυσιογνωμία
Ο δρόμος που οδηγεί από το τέλος της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου στις εγκαταστάσεις και στο Κάμπινγκ του Ν.Ο.Ι. πήρε το όνομα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, «οδός Σωτηρίου Στάμου - Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων».
Ο Σωτ. Στάμος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2015, υπήρξε μία εμβληματική φυσιογνωμία της πόλης που σημάδεψε με την παρουσία και τη δράση της τα αθλητικά πράγματα των Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία. Έπαιξε όμως σημαντικό ρόλο γενικότερα στο άθλημα και ως Πρόεδρος επί σειρά ετών της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Πάθος του ο Ν.Ο.Ι.
Μεγάλο του πάθος υπήρξε το σωματείο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, το οποίο υπηρέτησε πιστά για περισσότερα από 40 χρόνια ως μέλος της Διοίκησης και φυσικά ως Πρόεδρός του την τελευταία εικοσαετία!
Επί των ημερών του ο Ν.Ο.Ι. καθιερώθηκε ως ο κορυφαίος Όμιλος της χώρας κατακτώντας ανελλιπώς, επί τρεις δεκαετίες σχεδόν, τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος, ενώ αθλητές του διακρίθηκαν διεθνώς σε Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε Ολυμπιάδες.
Χάρη στο όραμα και την προσφορά του Σωτήρη Στάμου, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε φίλος και φανατικός αναγνώστης του «Π.Λ.», ο Ν.Ο.Ι. εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και σήμερα, 65 χρόνια από την ίδρυσή του, στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας, την οποία οι κωπηλάτες του κάνουν κάθε χρόνο περήφανη με τις μεγάλες επιτυχίες τους.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων με την οποία εκφράζει τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή της «για την τιμή που έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών στον αείμνηστο Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. χαρίζοντας το όνομά του στον δρόμο που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του σωματείου ως ελάχιστη αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του προς την πόλη μας».