Θέμα νομιμότητας θέτει η παράταξη Γκόντα για τις αποφάσεις της ΔΕΥΑΙ

on .

DEYAI PINAKIDA

• Τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΙ, λίγο πριν η απερχόμενη Δημοτική Αρχή παραδώσει τα κλειδιά στη νέα υπό τον Μ. Ελισάφ, σχολιάζει και η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», με αφορμή τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Δημοτική Επιχείρηση.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η παράταξη Γκόντα κατηγορεί την Δημοτική Αρχή ότι «εξακολουθεί να μεθοδεύει καταστάσεις, οι οποίες είναι στα όρια της νομιμότητας, χωρίς να αισθάνεται την στοιχειώδη υποχρέωση να τηρεί τα προσχήματα».
Σχολιάζοντας την συνεδρίαση της Δευτέρα αναφέρει ότι «το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ επιστράτευσε τα αναπληρωματικά μέλη για να επιτύχει πολυπόθητη πλειοψηφία για να διεκπεραιώσει εκκρεμότητες, οι οποίες λίμναζαν όλο το προηγούμενο διάστημα με ευθύνη της ίδιας της διοίκησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά τακτικά μέλη της διοίκησης αρνήθηκαν να συμβάλλουν σε πράξεις που βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας και γι’ αυτό το λόγο απείχαν από τις συνεδριάσεις που σαν στόχο έχουν το πρόχειρο κλείσιμο εκκρεμοτήτων του παρελθόντος»!
Η παράταξη του Ν. Γκόντα κάνει ειδική αναφορά στο γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή έγγραφη επιστολή του μέλους της Στεφ. Μάντζιου για αναβολή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ λόγω υπηρεσιακών του υποχρεώσεων στην εκλογική διαδικασία της προηγούμενης ημέρας, σημειώνοντας ότι «δεν γίνεται κατανοητή η πρεμούρα της τόσης μεγάλης βιασύνης από πλευράς της Διοίκησης».
Στην χθεσινή ανακοίνωσής της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» έκανε γνωστό ότι στην επιστολή τέθηκαν και άλλα θέματα, ενώ ζητήθηκαν διευκρινίσεις της εν γένει λειτουργίας των υπευθύνων της Διοίκησης της Επιχείρησης για το θέμα της σύνθεσης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, όπως: «γιατί ενώ έχει ληφθεί απόφαση τροποποίησης Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ με την υπ΄αριθ απόφαση 70/2019/30-1-2019 του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έγινε άμεση εφαρμογή της και εξακολουθούσε να λαμβάνει αποφάσεις το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ με την παλιά του σύνθεση. Πώς είναι δυνατόν σε καίρια θέματα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία της Επιχείρησης, όπως είναι τα περιβαλλοντολογικά θέματα, διαγωνισμοί κ.λ.π. που επικαλείται η Διοίκηση, να λαμβάνονται αποφάσεις Δ.Σ. με λάθος σύνθεση;».
Και η παράταξη συνεχίζει τονίζοντας: «Εύκολα διαπιστώνει κανείς την βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζονται ουσιαστικά θέματα της Επιχείρησης για τα οποία τίθενται και θέματα νομιμότητας των αποφάσεων αυτών. Τελευταία και ενώ υπήρχε ένα διάστημα πέντε και πλέον χρόνια να δοθούν λύσεις παρατηρούμε μια βιασύνη, όπου επίσης εκτός των τυπικών θεμάτων τα οποία πράγματι θα πρέπει να προχωρήσουν, υπάρχουν και θέματα τα οποία αφορούν την επόμενη Δημοτική Περίοδο και ως προς αυτό απαιτείται κάποιος στοιχειώδης σεβασμός και ως προς το επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ αλλά και προς την επόμενη Δημοτική Αρχή…».