Χωρίς την αντίστοιχη κρατική επιχορήγηση η λειτουργία του 4ου Κτιρίου του Π.Γ.Ν.Ι.!

on .

DOYROYTH

• Συντονισμένα πυρά κατά της Κυβερνητικής απόφασης να τροποποιηθεί ο Οργανισμός Λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με προσθήκη 85 κλινών και την επίσπευση της λειτουργίας της 2ης ΜΕΠΚ (Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών), εξαπολύθηκαν χθες από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, των νοσηλευτών της ΜΕΠΚ και του ΚΚΕ.
Η Ε.Ι.Ν.Η. επισημαίνει ότι η τροποποίηση του Οργανισμού έγινε χωρίς καμία πρόσθετη δημοσιονομική δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό και αναρωτιέται από πού θα καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας των νέων κλινών. Επίσης προσθέτει ότι δεν υπάρχει καμία πρόσθετη αύξηση της μόνιμης απασχόλησης από τις νέες κλίνες (315 κάθε κατηγορίας), χαρακτηρίζοντας «σταγόνα στον ωκεανό» τις προσλήψεις των 49 επικουρικών. Για τη λειτουργία της ΜΕΠΚ, επισημαίνει πως γίνεται «έξω από κάθε επιστημονικό και κεντρικό έλεγχο», κάνει λόγο για «μασάζ και εκβιασμούς» για να αναγκαστούν οι υπάρχοντες γιατροί να καλύπτουν ιατρικά τη νέα ΜΕΠΚ και τέλος εκφράζει την απορία για ποιο λόγο και στο νέο Οργανισμό δεν φαίνεται πουθενά η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Οι νοσηλευτές της ΜΕΠΚ, με επιστολή τους προς τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου, διαμαρτύρονται για το σχεδιασμό να ανοίξει η δεύτερη μονάδα ως προέκταση της υπάρχουσας «ωσάν να πρόκειται για πρόσθεση κλινών στον χώρο που λειτουργεί η παρούσα ΜΕΠΚ και η στελέχωση των δύο Μονάδων να γίνει από το υπάρχον προσωπικό με την συνδρομή 7 επικουρικών ανεκπαίδευτων στο αντικείμενο νοσηλευτών».
Τέλος το ΚΚΕ (Οργάνωση Βάσης Π.Γ.Ν.Ι.) με ανακοίνωσή του τονίζει πώς η ένταξη 85 νέων κλινών του 4ου κτιρίου στο ΠΓΝΙ γίνεται χωρίς 1 ευρώ κρατική επιχορήγηση αν και στο ΦΕΚ που δημοσιεύεται η απόφαση αναφέρεται πως από τη λειτουργία τους προκαλείται ετήσια δαπάνη ύψους 570.000 ευρώ.