Σε αθλητικό κέντρο θα μεταμορφωθεί η αυλή της Ζωσιμαίας Ακαδημίας

on .

 ZOSIMAIA PAIDAGOG AKADHMIA

• Σημαντικές παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, προωθούνται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών. Συγκεκριμένα από την Περιφέρεια υποβλήθηκε πρόταση και εγκρίθηκε στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020. Η ένταξη του έργου έγινε στην 5η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Μπεράτι της Αλβανίας, στην οποία ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη.
Αναλυτικότερα οι δράσεις του Έργου περιλαμβάνουν:
- Κατασκευή 3 νέων γηπέδων Basketball.
- Κατασκευή 2 νέων γηπέδων Volleyball.
- Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5.
- Ανακαίνιση δαπεδοστρώσεων του αύλειου χώρου με χυτά δάπεδα ειδικών προδιαγραφών.
- Μια παιδική χαρά νηπίων και ΑΜΕΑ.
- Διαμόρφωση σημείων ανάπαυλας / σκίασης με προσθήκη αστικού εξοπλισμού.
- Εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο.
- Αντικατάσταση εσωτερικού φωτισμού στα κτήρια με αντίστοιχο τεχνολογίας LED για την Εξοικονόμηση Ενέργεια.
- Δημιουργία Βιωματικού Εργαστηρίου με στόχο την Εκπαίδευση και Εξοικείωση των Μαθητών σε Θέματα Ευαισθητοποίησης Αειφόρου Ενεργειακής Διαχείρισης.
Η ακριβής χωροθέτηση των γηπέδων και ο προσδιορισμός των ειδικών τεχνικών προδιαγραφών που αποτελούν συμβατική ρήτρα της εγκεκριμένης πρότασης, θα αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής τεχνικής μελέτης εφαρμογής που θα προηγηθεί της δημοπράτησης των έργων.
Η κ. Τ. Καλογιάννη, αναφερόμενη στο έργο, είπε πως αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη σε όλους τους Δήμους του «Αθλητισμού Γειτονιάς». Δηλαδή των έργων που θα βελτιώνουν και θα αναβαθμίζουν τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές, αλλά και θα δημιουργούν νέους ανοιχτούς χώρους άθλησης σε αυλές σχολείων και σε αλσύλια.