Συλλογικές οι προσπάθειες για την επανασύνδεση Γιάννενα – Λάρνακα

on .

TUS PTHSEIS

Δελτίο Τύπου «συμπληρωματικό» εκείνου του Δήμου Ιωαννιτών για την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα – Λάρνακα, εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, για να προστεθούν και τα όσα... ξέχασε να αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας.
Επειδή λοιπόν η ανακοίνωση της Παρασκευής «εξυμνούσε» μόνο τη συμβολή του Δήμου Ιωαννιτών στην πραγματοποίηση της πτήσης της TUS, χωρίς να κατονομάζει τους τοπικούς φορείς, ήρθε το Σάββατο το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων να... βάλει τα πράγματα στην θέση τους!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ξενοδόχοι «η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πτήσης είναι ενδεικτική των συντονισμένων και στοχευμένων προσπαθειών που έγιναν από την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, την αεροπορική εταιρία ΤUS Airways, τον Αερολιμένα και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με απώτερο στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό».
Παράλληλα – κάτι που… παρέλειψε ο Δήμος - ευχαριστεί θερμά «την Περιφέρεια Ηπείρου για την παροχή τοπικών προϊόντων ως δώρου στους επιβάτες, τις εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης, την φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου, για τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους πρώτους επισκέπτες».
Μας αφορά όλους!
Και καταλήγοντας η Ένωση τονίζει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «η ανάπτυξη του τουρισμού μας αφορά όλους, αφού συνδέεται αναπόσπαστα με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
»Η Ήπειρος οφείλει να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να διεκδικήσει αυτό που της αντιστοιχεί και της αξίζει. Σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια και με μοναδικό γνώμονα το καλό και την ανάπτυξη του τόπου, είμαστε όλοι αρωγοί».
* * *
Κανείς δεν αντιλέγει ότι η επανέναρξη των πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας TUS είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάδειξη της περιοχής μας και φυσικά την προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Όμως ας μην μένουμε μόνο στις φιέστες υποδοχής, οι οποίες κυρίως γίνονται για το «θεαθήναι» και για το διαχρονικό «κατόπιν ενεργειών μου», το οποίο φουντώνει ενόψει των εκλογών.
Το ζητούμενο για όλους τους τοπικούς φορείς θα πρέπει να είναι οι συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες, έτσι ώστε οι πτήσεις του εξωτερικού να μονιμοποιηθούν και να γίνουν ακόμη περισσότερες.