Από Γιάννενα… Παρίσι και Άμστερνταμ μέσω Αθήνας!

on .

AERODROMIO IOANNINON

• Aεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Παρίσι και το Άμστερνταμ με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα φέρνει η συμφωνία εμπορικής συνεργασίας που υπέγραψε η ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky Express με τους... γίγαντες του κλάδου Air France και KLM!
Τα νέα είναι καλά τόσο για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων που βλέπει να αυξάνουν κι άλλο οι πτήσεις τις οποίες εξυπηρετεί, ειδικά δε αυτές του εξωτερικού, όσο και για τους πολίτες εκείνους που σήμερα για να ταξιδέψουν προς Κεντρική Ευρώπη αναγκάζονται να φτάσουν σε αερολιμένα της χώρας μας ο οποίος εξυπηρετεί τις αντίστοιχες πτήσεις.

Για 24 προορισμούς…
Η συμφωνία που υπέγραψε η Sky Express με τις δύο ξένες αεροπορικές εταιρίες αφορά κατά βάση ένα σύστημα πωλήσεων ανάμεσα σε Παρίσι, Άμστερνταμ και ελληνικά νησιά, συν δύο ηπειρωτικούς προορισμούς, τα Γιάννενα και την Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο «Charles de Gaulle» στο Παρίσι και το «Schiphol» στο Άμστερνταμ θα συνδέονται με 24 ελληνικούς προορισμούς, εξυπηρετούμενοι, μέσω των Αθηνών, από τη Sky Express.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Sofokleousin», μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» οι ενδιαφερόμενοι θα ταξιδεύουν, προς Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Κεφαλονιά, Χίο, Κέρκυρα, Κύθηρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω, Ικαρία, Χανιά, Λήμνο, Μήλο, Μύκονο, Μυτιλήνη, Νάξο, Πάρο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Σύρο και Ζάκυνθο.

Με 377 πτήσεις
Η Air France προσφέρει 39 πτήσεις την εβδομάδα προς την Αθήνα με Airbus A 319 και αναχώρηση από το Παρίσι (Charles de Gaulle), ενώ η KLM προσφέρει 14 πτήσεις την εβδομάδα με αναχώρηση από το Άμστερνταμ (Schiphol) με Boeing 737. Οι 24 προορισμοί που προσφέρει η Sky Express εξυπηρετούνται αντίστοιχα με 377 πτήσεις την εβδομάδα, που εκτελούνται από την Αθήνα με ATR.