Ολοκληρώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για τους Ευεργέτες των Ιωαννίνων

on .

EYERGETES 2 4 2019

Ολοκληρώνεται αύριο, Πέμπτη, 7.30 μ.μ. ο κύκλος των εκδηλώσεων τιμής στους ευεργέτες των Ιωαννίνων.
Στην τελευταία εκδήλωση του Τμήματος Κληροδοτημάτων του Δήμου, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζή» θα τιμηθούν για το έργο και την προσφορά τους στην κοινωνική μέριμνα η Ελένη Σόλωνος Ζωγράφου, η Μερόπη Κοτρότσιου Παπαθεοδώρου και η Αγλαΐα Χαραλάμπους.
Χαιρετίζει η Αντιπρόεδρος του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, Ντίνα Μπακόλα, ενώ ην κεντρική ομιλία θα εκφωνήσει ο πρ. Δήμαρχος Αναστάσιος Παπασταύρος.
Στο μεταξύ, το τελευταίο πνευματικό μνημόσυνο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακή αφιερώθηκε στα πρόσωπα που συνδέονται με την Παιδεία και πιο συγκεκριμένα το δημοτικό σχολείο. Πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων και του Στ1 του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου, που ανέλαβαν να παρουσιάσουν τους Ευεργέτες τους.
Την βιογραφία του Φίλιππου Γιώτη παρουσίασαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων, Μαρία Θάνου, Κωνσταντίνος Ευθυμίου και Αγγέλη Κλεοπάτρα.
Για τον ευεργέτη του σχολείου τους Δημήτριο Κοτρώτσιο οι μαθητές του Στ1, Αναγνωστόπουλος Ιωάννης, Βαδιβούλη Σύλια, Γεωργάνος Κων/νος, Γιώτης Ιωάννης, Δήμος Ιωάννης, Ευαγγέλου Σπύρος, Θανάσης Γεώργιος-Παναγιώτης, Καμηνά Έλλη, Καμηνά Δήμητρα, Καρδούλας Γεράσιμος-Ιωάννης, Καρδούλας Δημήτριος- Άγγελος, Κασίμη Ζωή, Παλάσκα Μαίρη, Πάνου Ελένη ετοίμασαν δρώμενο για τη ζωή και το έργο του μαζί με τη δασκάλα τους Λαμπρινή Λιάτσου, το οποίο και παρουσίασαν.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα κληροδοτήματα, Γεωργία Γιώτη, παρουσίασε τα τρία κληροδοτήματα, τα περιουσιακά τους στοιχεία και έκανε ενημέρωση για την κατάστασή τους.
Η εκδήλωση άνοιξε μουσικά με τη μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου, Ζωή Κασίμη, ενώ η μουσικός του Σχολείου, Μαλαματένια Λίζου, συνόδευσε μουσικά τους μαθητές κατά την παρουσίαση τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η περιφερειακή σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντίνα Μπακόλα και Κων/νος Γκέκας, ο οποίος και παρουσίασε τον Ευεργέτη Ιωάννη Σαντά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαρμάρων καθώς και τοπικοί Σύμβουλοι Μαρμάρων –Σταυρακίου- Νήσου και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.