Επιτέλους (!) στο Δήμο Ιωαννιτών το Στρατόπεδο Βελισσαρίου

on .

STRATOPEDO BELISSARIOY

• Ένα, πάγιο από πολλά χρόνια, αίτημα των Δημοτικών Αρχών Ιωαννίνων, βρήκε, επιτέλους – έστω και αργά – τη λύση του! Πρόκειται για την παραχώρηση στην πόλη και στους κατοίκους της ολόκληρης της έκτασης του Στρατοπέδου Βελισσαρίου, η οποία προσφέρει σπάνια ευκαιρία πολεοδομικής οργάνωσης και λειτουργίας της πόλης.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με απόφασή του, έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών. Το σημαντικό αυτό γεγονός, ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Θ. Μπέγκα προσωπικά ο ίδιος ο Υπουργός κ. Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους του λαού της πόλης, τον υπουργό και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί επίσημα τα Γιάννενα όπου ο Δήμος θα τον τιμήσει.
Εθνικό προηγούμενο αποτέλεσε προφανώς η παραχώρηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Στρατοπέδου Παύλου Μελά στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι το 2015 ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, είχε αναφέρει ότι ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει το σύνολο της έκτασης του Στρατοπέδου, για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου και ενός μεγάλου «πνεύμονος» πρασίνου και αναψυχής.
Εξάλλου, η Περιφέρεια Ηπείρου το 2016 πέτυχε την παραχώρηση από το ΓΕΣ έκτασης 9.055 τ.μ. από το Στρατόπεδο Βελισσαρίου για τη κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας, με την οδό Νιάρχου προς το Πανεπιστήμιο.
Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι ο τότε Δήμαρχος Νίκ. Γκόντας είχε συμφωνήσει με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Υφυπουργός ο Κων. Τασούλας) να παραχωρηθεί στο Δήμο έκταση (σε ποσοστό 62%) του Στρατοπέδου Βελισσαρίου. Όμως, οι πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν δεν επέτρεψαν την υλοποίηση της συμφωνίας. Τότε ήταν που παραχωρήθηκε έκταση για την ολοκλήρωση της Οδού Κενάν Μεσαρέ.