Εμπαιγμό βλέπουν οι φοιτητές από τη Δημοτ. Αρχή Ιωαννίνων

on .

FOITHTES PANO DHMOT SYMBOYLIO

• Από το περασμένο φθινόπωρο οι φοιτητικές ζητούν να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων στα αστικά λεωφορεία που τους μεταφέρουν στο Πανεπιστήμιο αλλά και αύξηση δρομολογίων για να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησής τους, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής. Μέχρι στιγμής έχουν εισπράξει μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις και στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα.
Πέντε φοιτητικοί σύλλογοι ετοιμάζονται λοιπόν να παρέμβουν δυναμικά σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ με κοινή ανοιχτή επιστολή τους καυτηριάζουν τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα αιτήματα και τα προβλήματά τους!

Κοινή επιστολή
Στην κοινή ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι των φοιτητικών Συλλόγων Μηχανικών Η/Υ, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, ΒΕΤ, Νηπιαγωγών και Φυσικού αναφέρουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
«Μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιήσει για το θέμα της μετακίνησής μας με τα αστικά από και προς το Πανεπιστήμιο οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, η δέσμευση την οποία πήραμε στην τελευταία συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, των υπόλοιπων παρατάξεων και των Πρυτανικών Αρχών ήταν πως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/3 θα παρουσιαστεί εισήγηση και θα συζητηθεί η έγκριση κονδυλίου.
Παρόλα αυτά, με έκπληξη διαβάσαμε ότι στη θεματολογία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δε συμπεριλαμβάνεται η συζήτηση των αιτημάτων των Φοιτητικών Συλλόγων που αφορούν τη συνδρομή του Δήμου ώστε να υπάρξει άμεση μείωση της τιμής της κάρτας μετακίνησης απεριορίστων διαδρομών καθώς και αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.
Η στάση αυτή της Δημοτικής αρχής προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ιδιαίτερα επειδή αυτή η συνεδρίαση με βάση τα λεγόμενα των ίδιων είναι η τελευταία στην οποία θα μπορεί να εγκριθεί κονδύλι με βάση το νόμο».

Στο Δημαρχείο…
Βλέποντας αυτή την κωλυσιεργία από πλευράς Δήμου, οι φοιτητές προαναγγέλλουν νέα κινητοποίησή τους με συγκέντρωση σήμερα έξω από το Δημαρχείο, την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να απαιτήσουν να εγκριθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για τις σπουδές τους! Στην δε επιστολή τους συνιστούν «να σκεφτεί καλά η Δημοτική Αρχή το εάν θα επιλέξει να στιγματιστεί ως η διοίκηση που κλείνει τα αυτιά της μπροστά στα αιτήματα χιλιάδων φοιτητών και δημοτών της πόλης των Ιωαννίνων»!
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ