Επόμενο βήμα ένα κέντρο Αλτσχάιμερ στα Γιάννενα

on .

ALTZHAIMER

• «Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας προσφέρει ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας. Είναι μια δομή που τιμά την αυτοδιοίκηση». Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Ζωγράφειου Οίκου, Θωμάς Μπέγκας, ξεκίνησε την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του απολογισμού του έργου που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη δομή.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια την αντιπρόεδρο και δημοτική σύμβουλο, Ντίνα Μπακόλα, καθώς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους στον Οίκο Ευγηρίας για την προσπάθεια που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλουν για την εύρυθμη λειτουργία του. Από την πλευρά της η κ. Μπακόλα, τόνισε ότι ο Ζωγράφειος Οίκος δεν είναι μια επιχείρηση, αλλά μια κοινωνική δομή και πάνω απ’ όλα μια κοινότητα. Όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή, ως διοίκηση, είδαμε τη δομή αυτή ως μια μονάδα φροντίδας ανθρώπων που δικαιούνται τα αυτονόητα: ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση».
Κέντρο Αλτσχάιμερ
Η αντιπρόεδρος του Ζωγράφειου Οίκου αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό νέων δράσεων. Όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν συμπολίτες μας που περιμένουν να ανοίξουν θέσεις και υπάρχει και ο χώρος και ένα σημαντικό μέρος του εξοπλισμού για να φιλοξενηθούν ακόμα 25 συμπολίτες μας.
Μεγάλος στόχος όμως είναι η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός κέντρου ημέρας για άτομα με Αλτσχάιμερ, το οποίο προβλέπεται από το εθνικό σχέδιο δράσης για την άνοια και το αλτσχάιμερ. Αυτή τη στιγμή είναι σε αναμονή προκείμενου να βγει στον αέρα η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», ώστε να κατατεθεί η πρόταση.