Στη «Φρόντζου Πολιτεία» ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών Ι.Χ.!

on .

FRONTZOY POLITEIA

• Κάθε καινούρια τεχνολογία που μειώνει το ρυπαντικό «αποτύπωμα» της ανθρώπινης δρα­­στηριότητας και συμβάλλει προς την κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος, δε μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη.
Σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται σήμερα και στη βιομηχανία αυτοκινήτων, καθώς κερδίζουν διαρκώς έδαφος τα οχήματα που, αντί των κλασικών καυσίμων, χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για να κινηθούν, κυρίως δε την ηλεκτρική.
Τέτοια ηλεκτροκινούμενα Ι.Χ. δε θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους και στους δρόμους των Ιωαννίνων. Και εδώ τα νέα είναι καλά, καθώς αυτές τις μέρες εγκαινιάζεται ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για όλη την Ήπειρο!
Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία ανήκει στο συγκρότημα της «Φρόντζου Πολιτείας», η οποία συμπληρώνοντας φέτος 14 χρόνια λειτουργίας, ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις δραστηριότητές της προσθέτοντας μία ενέργεια που έχει να κάνει αποκλειστικά με την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. Εξάλλου, η εταιρία διακρίνεται για τις μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποιεί στον ευαίσθητο αυτό τομέα, οι οποίες την έχουν κατατάξει στην κορυφή των επιχειρήσεων που σέβονται το περιβάλλον με τη διάκριση του «Green leader»!

Γίνεται η αρχή!
Σε συνεργασία με την Εταιρία Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος ΚΕΝ και με δική της χορηγία προχωρά η «Φρόντζου Πολιτεία» στην εγκατάσταση και λειτουργία του πρώτου σταθμού φόρτισης αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ήπειρο, ο οποίος θα εγκατασταθεί στο κεντρικό χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος και θα παρέχει δωρεάν ρεύμα. Φυσικά, ένας σταθμός μόνο δε φτάνει! Η συγκεκριμένη τεχνολογία αιχμής στην αυτοκίνηση με την αλματώδη ανάπτυξη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, χρειάζεται υποστήριξη με την εγκατάσταση πολλών σταθμών ανά την επικράτεια κι αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές αλλά και Ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας μας.

Μια νέα σελίδα…
Ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντάσσεται στο νέο ξεκίνημα που κάνει η «Φρόντζου Πολιτεία», η οποία πρωτολειτούργησε πριν από 14 χρόνια. Ένα ξεκίνημα που σηματοδοτεί το άνοιγμα σε νέες αγορές με καινοτόμες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
Όπως, εξάλλου, αναφέρεται σε χθεσινή σχετική ανακοίνωση, «ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο λειτουργίας της η εταιρία μας αποφάσισε να ανοίξει μια νέα σελίδα, ένα δεύτερο κύκλο πιο εξωστρεφή και με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και προϊόντα. Η Εγνατία Οδός η Ιόνια Οδός το νέο αεροδρόμιο και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχουν καταστήσει την πόλη μας σπουδαίο προορισμό αλλά και κόμβο διακίνησης προϊόντων και προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών.
Σε αυτή την καινούρια πρόκληση της εποχής και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες η εταιρεία μας αποφάσισε να ανταποκριθεί, γυρίζοντας σελίδα και επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και νέες αγορές αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες της, αναδεικνύοντας την Ηπειρώτικη φιλοξενία και την γαστρονομία του τόπου μας».

Η επίσημη έναρξη
Η έναρξη λειτουργίας του σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα γίνει αύριο, Πέμπτη, ώρα 13.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του συγκροτήματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τους χαιρετισμούς θα ακολουθήσει η παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της «Φρόντζου Πολιτείας» από τον υπεύθυνο Στρατηγικής – Ανάπτυξης Ιάσωνα Παπαφωτίκα. Ακολούθως, θα μιλήσει ο Ομότ. Καθηγητής Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος Απόστολος Κατσίκης με θέμα «η αειφόρος ανάπτυξη στην πράξη. Το παράδειγμα της ηλεκτροκίνησης» και στις 13.40 θα εγκαινιαστεί ο σταθμός.

Σημείο αναφοράς
Σε έναν χώρο με μεγάλη ιστορία, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για τα Γιάννενα ιδρύθηκε το 2004 η «Φρόντζου Πολιτεία». Μετά από μια γενναία αναστήλωση του προϋπάρχοντος τουριστικού περιπτέρου που περιλάμβανε το εστιατόριο, το αναψυκτήριο και το εκθετήριο προϊόντων λαϊκής τέχνης, προστέθηκαν ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 30 κλινών, ένα συνεδριακό κέντρο 100 θέσεων, μία νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 300 θέσεων και ένας σύγχρονος πιστοποιημένος παιδότοπος, ο οποίος λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες.
Όλη αυτή η επένδυση έγινε με σεβασμό στο περιβάλλον, την παράδοση και την ιστορία του χώρου και με τη συνεργασία της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών που είναι και η ιδιοκτήτριά του. Στα 14 χρόνια της λειτουργίας του το συγκρότημα φιλοξένησε στα διάφορα τμήματά του εκατοντάδες χιλιάδες τακτικούς ή περιστασιακούς επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και εν ενεργεία αρχηγοί κρατών, στελέχη κυβερνήσεων, πρώην βασιλείς, διάσημοι αστέρες της εγχώριας και διεθνούς showbiz και σπουδαίοι καλλιτέχνες.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ